Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 13:38

Οι κυβερνητικές μαριονέτες των Αθηνών στραγγαλίζουν αδίστακτα ένα λαό…

Οι κυβερνητικές μαριονέτες των Αθηνών στραγγαλίζουν αδίστακτα ένα λαό…

Του Γιώργου Κανέλη* 
Ψήφισαν εξευτελιστικά ένα σκληρότατο 4ο μνημόνιο χωρίς να πάρουν τίποτα και για τίποτα!
Οι εξελίξεις στο τελευταίο Eurogroup έρχονται να αποκαλύψουν πλήρως και να εκθέσουν απολύτως την υπηρετική και οπερετική κυβέρνηση Τσίπρα…

Η κυβέρνηση κορόιδευε τον λαό ότι διαπραγματευόταν, τάχα, τόσους μήνες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύετο απολύτως τίποτα και απλώς κρατούσε καθυστέρηση για να κάνει πολιτικό μασάζ προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τα μέτρα δια της γενικής πολιτικής καταπόνησης.
Η κυβέρνηση αποδέχτηκε, συνυπέγραψε και ψήφισε το σκληρότερο δυνατό πακέτο αντικοινωνικών υφεσιακών μέτρων μέχρι το 2022 και βάλε, πράγμα που ισοδυναμεί με κάτι χειρότερο από τέταρτο μνημόνιο, επειδή αυτό το πακέτο θα φορτωθεί και με νέα μέτρα, αφού η Ελλάδα θα χρειασθεί επιμήκυνση της χρηματοδότησης της και πέρα του 2018, που λήγει το τρίτο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, όχι μόνο υπέγραψε και ψήφισε το σκληρότερο δυνατό τέταρτο μνημόνιο αλλά το έπραξε χωρίς να πάρει απολύτως τίποτα.
Το πρόσφατο Eurogroup απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε καμιά απολύτως, ούτε χρονική ούτε επί του περιεχομένου, δέσμευση για μέτρα στο χρέος από τους πιστωτές.
Η υπηρετική κυβέρνηση των Αθηνών υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο εν λευκώ και οι όποιες ρυθμίσεις για το χρέος αφέθηκαν στην καλή προαίρεση της Γερμανίας και του ΔΝΤ και σε γενικά ευχολόγια χωρίς χρονικό περιορισμό, παρά μόνο την λήξη του τρίτου μνημονίου από το 2018.
Ένα τέτοιο ξεπουληματικό και προδοτικό χειρισμό δεν θα μπορούσε να διανοηθεί και η χειρότερη αποικία.
Η κυβέρνηση όχι μόνο φορτώθηκε κακώς τέταρτο μνημόνιο, το οποίο είναι σε κάθε περίπτωση ανεπίτρεπτο αλλά το έκανε και χωρίς κανένα αντάλλαγμα ακόμα και το πιο αυτονόητο!
Να, γιατί λέμε πως δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση από τις μαριονέτες Τσίπρα και Τσακαλώτο, που κοιτάνε μόνο τις καρέκλες τους και την βρώμικη μνημονιακή εξουσία τους.
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε: Η Γερμανία παίζει τώρα την Ελλάδα όπως η γάτα το ποντίκι και κάνει δελεαστικές προτάσεις προς το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα χωρίς να βάλει χρήματα και να αφεθεί το ελληνικό χρέος να εξετασθεί γύρω στο 2018 και σε κάθε περίπτωση μετά τις Γερμανικές εκλογές, στο πλαίσιο και μιας νέας χρηματοδότησης!
Η συνέχεια αν και δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί στις λεπτομέρειες της, θα συνιστά πάντως για την χώρα μας μια νέα οδυνηρή περιπέτεια.
Στο μεταξύ η οικονομία βουλιάζει ακόμα περισσότερο, η αγορά έχει τελειώσει και η κοινωνία πνίγεται.
Οι κυβερνητικοί πολιτικοί εγκληματίες, με ανύπαρκτη αντιπολίτευση στην Βουλή, με φιμωμένη από παντού την ΛΑ.Ε, με διασπασμένες λόγω αντιενωτικών αγκυλώσεων τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και χωρίς ισχυρό κίνημα, συνεχίζουν να προδίδουν ξεδιάντροπα, να ξεπουλάνε και να λεηλατούν τη χώρα και τον λαό, πιστεύοντας ότι δεν διακινδυνεύουν από πουθενά τις καρέκλες τους και ότι θα μείνουν ατιμώρητοι.
Θα διαψευστούν παταγωδώς και γρήγορα. Πολύ γρήγορα! Και αυτοί και οι ξένοι πάτρωνες τους.
Όλοι οι καθηλωτικοί παράγοντες, πάνω στους οποίους οι εκχωρημένοι κυβερνώντες βασίζουν την μακροημέρευση τους, σύντομα θα αρχίσουν να κατακρημνίζονται.

*Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας