Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 12:32

Στην αγάπη μου, στον έρωτά μου, στο ΜΕΘ

Στην αγάπη μου, στον έρωτά μου, στο ΜΕΘ

Του Θεόδωρου Σινάνη*
Σαραντάρη μου, παλικάρι μου, Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, μπροστά μου έχω ό,τι κουβαλάς 40 χρόνια τώρα. Στα μάτια μου μπροστά χιλιάδες εικόνες από τα πρώτα σου βήματα, σαν ουράνιος θόλος γεμάτος από φωτογραφίες σου. Σε κανακέψαμε όλοι, γιατί περιμέναμε από σένα και περιμένουμε ακόμη πολλά από εσένα...

Σε κανακέψαμε όλα τα ιδρυτικά μέλη και άλλα ακόμη μέλη, φίλοι σου και εκατοντάδες κόσμος της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, κάναμε ο καθένας ό,τι μπορούσε για να γίνεις παλικάρι. Οι δρόμοι σου δεν ήταν πάντα στρωμένοι με λουλούδια, είχαν και ζιζάνια, όμως εσύ με το παλικαρίσιο σου παστρικό βήμα εξαφάνισες τα αγκάθια και έστρωσες το δικό σου δρόμο.

Θυμάμαι ρε παλίκαρε να σου μαθαίνουν τα πρώτα βήματα ο Κώστας ο Γκέκας στην αρχή και μετά ένας που αν τον είχα τώρα μπροστά μου θα τον ονόμαζα πατέρα σου.!!! Ο Νότης ο Περγιάλης, που είχε κανακέψει και άλλες προσπάθειες ερασιτεχνικές με το σπαθί του (το χαμόγελό του ήταν το σπαθί του) πήρε την καθοδήγησή σου. Και ο κόσμος από κοντά, πιο πολλοί κάθε φορά, συνόδευε τα βήματά σου. Εγώ σε καμάρωνα και σε καμαρώνω και μην ακούς αν σου λένε πως έκανα τούτο, έκανα τ’ άλλο για σένα. Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο για σένα απ’ αυτό που είχα υποσχεθεί πως θα κάνω στην πρώτη μας επαφή πριν γεννηθείς. Και είχα τάξει πως θα είμαι στη δούλεψη σου, αγόρι μου, για να προκόψεις.

Τούτη τη χρονιά 40άρη μου έχω μεγάλη χαρά! Σε λίγες μέρες θα έχουμε την πρεμιέρα του πρώτου από τα τρία έργα που έχουμε αποφασίσει. Την πρεμιέρα του ¨ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ¨ του Τένεσι Ουίλιαμς, που θα δοθεί στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ακολούθως Σάββατο και Κυριακή 25/11 και 26/11/2017. Το έργο Διαμάντι πολλών καρατίων.

Στην πρεμιέρα του ¨ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ¨, στα 40χρόνα σου γενέθλια να δεις κόσμος που θα μαζευτεί να χειροκροτήσει εσένα παλικάρι μου και το υπέροχο έργο σου.

Εγώ μαζί με άλλους εργάτες του ΜΕΘ θα υποδεχόμαστε τον κόσμο στη σκάλα του θεάτρου της Φιλαρμονικής και θα μας βλέπουν να καθαρίζουμε την αίθουσα, όπως τότε που ήσουν ένα βρέφος και εμείς ανοίγαμε το δρόμο σου. Και όταν θα πέφτει το χειροκρότημα εγώ θα σου κλείνω το μάτι για να μη βλέπουν τη συγκίνηση μου.

Σε φιλώ 40άρη μου

Ο φίλος σου, εργάτης του ΜΕΘ

Θεόδωρος Σινάνης –Ιστορικός Πρόεδρος του ΜΕΘ
(για χατήρι σου βρε)