Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 16:06

Αν. Μαρκόπουλος: Ανοικτή επιστολή προς την επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας

Ο Αναστάσιος Μαρκόπουλος ανάμεσα στον Δημήτρη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Σαραντέα από αριστερά και τον Θεόδωρο Μπομπόνη από δεξιά Ο Αναστάσιος Μαρκόπουλος ανάμεσα στον Δημήτρη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Σαραντέα από αριστερά και τον Θεόδωρο Μπομπόνη από δεξιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΚΟΥΜΑ
Φίλες και Φίλοι Επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, με την επιστολή μου αυτή θα προσπαθήσω να ενημερώσω και να απαντήσω στις καταγγελίες του κ. Γκούμα επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» για τις επιμελητηριακές εκλογές 2017…

Δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του για να μην οξύνω τα πράγματα, απλά θα ενημερώσω την επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας, με πραγματικά γεγονότα, για την συμπεριφορά του επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕ κ. Γ. Γκούμα για το ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος της δυσλειτουργίας του Επιμελητηρίου μας τα τελευταία 5 χρόνια.

Είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕ κ. Γκούμας: «…ότι η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου απαξίωσε το θεσμό στα μάτια των επαγγελματιών του τόπου μας».

Πραγματικά γεγονότα

  1. Στα πέντε χρόνια της θητείας μας τα μέλη του συνδυασμού του κ. Γκούμα - κατ’ εντολή του φυσικά – έλαμψαν με την απουσία τους στις περισσότερες από τις μισές συνεδριάσεις, μερικοί μάλιστα εξ αυτών απουσίασαν σε περισσότερες από 26 συνεχόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Στα πέντε χρόνια της θητείας μας ο συνδυασμός του κ. Γκούμα δεν έκανε καμία πρόταση και το επαναλαμβάνω ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
  3. Στα πέντε χρόνια της θητείας μας ο συνδυασμός του κ. Γκούμα κατέθεσε ΕΝΑ (1) ερώτημα-διαμαρτυρία και έκανε ΜΙΑ (1) παρέμβαση σε θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
  4. Στις ελάχιστες δε συνεδριάσεις του ΔΣ που παρέστησαν δημιουργούσαν εντάσεις παρακωλύοντας τη συνεδρίαση, τόσο έντονα, που κάποια φορά χρειάστηκε να κληθεί η αστυνομία για να αποκατασταθεί η τάξη.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι για τον κ. Γ. Γκούμα ο θεσμός του Επιμελητηρίου δεν του λέει κάτι, ούτε φυσικά τα προβλήματα των συναδέλφων, παρά μόνο το Επιμελητήριο ως μέσον για την κοινωνική του ανέλιξη και ό,τι άλλο…έχει στο μυαλό του.

Πραγματικά, είναι λυπηρό κάθε φορά που έρχονται οι εκλογές του Επιμελητηρίου αντί για γιορτή της επιχειρηματικής κοινότητας να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, από λίγους ευτυχώς, που δεν έχουν κάτι επί της ουσίας να πουν, γιατί απλά δεν γνωρίζουν την σημαντικότητα του Επιμελητηριακού θεσμού και για το λόγο αυτό προσπαθούν να τον κατεβάσουν στα μέτρα τους.

Η επιχειρηματική Κοινότητα πρέπει να δώσει την απάντηση πρώτα με την συμμετοχή της στις επιμελητηριακές εκλογές και δεύτερον στέλνοντας το δικό της μήνυμα στα μέλη που θα επιλέξει να την εκπροσωπήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

*Αναστάσιος Μαρκόπουλος, Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Αντιπρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων