Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 17:33

Το ξεπούλημα της μάνας

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη

Το σκηνικό που βίωσε η Ελλάδα με την εκλογή του Τσίπρα το 2015, επαναλήφθηκε αυτήν την περίοδο και στην Ιταλία.

Για να δεχθούν οι Βρυξέλλες την κυβέρνηση Κόντε, ανάγκασαν τον νέο Πρωθυπουργό, ν' αντικαταστήσει τον υπουργό των οικονομικών.

Κάτι ανάλογο, δηλαδή, όπως έγινε και στη χώρα μας με την αντικατάσταση του Βαρουφάκη, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο!!!...

Τότε το τραπεζικό κατεστημένο ωρύονταν γιατί, όπως έλεγε, ένα αριστερό κόμμα δεν έχει καμιά θέση στην σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία.

Σήμερα τα κόμματα, που απαρτίζουν την νέα Ιταλική κυβέρνηση, είναι κατεξοχήν δεξιά. Γιατί, λοιπόν, αντέδρασαν οι Βρυξέλλες με παρόμοιο κι απαράδεχτο τρόπο;  

Άρα, εδώ δεν είναι θέμα ιδεολογίας ή κομματικής απόχρωσης μιας κυβέρνησης, αλλά αν αυτοί που κυβερνούν υπακούν τυφλά ή όχι στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Τα δεξιά κόμματα μέσα κι έξω από τη χώρα μας, χειροκροτούσαν τότε την αισχρή επίθεση, που δεχόταν η αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα. Σήμερα, που χτύπησε και τη δική τους πόρτα, τι έχουν να πουν;

Στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα για το καπιταλιστικό κατεστημένο, γιατί ένα χρέος 300 δις Ευρώ, μπορούσαν σχετικά εύκολα να το αντιμετωπίσουν.

Έτσι έπαιξαν με τη χώρα μας, «όπως η γάτα με το ποντίκι» και ταπείνωσαν αφάνταστα το φρόνημα του Ελληνικού λαού.

Τα δυόμισι τρις Ευρώ χρέους, όμως, που οφείλει η Ιταλία, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς και με τίποτα.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να μην πληρώσουν δεκάρα οι Ιταλοί, για να τιναχτεί στον αέρα όλο αυτό το αδηφάγο καπιταλιστικό σύστημα.

Έτσι θα γλυτώσουν και οι φτωχές χώρες από την μέγγενη των χρεών, που τους έχουν επιβληθεί.  

Στην περίπτωση της Ιταλίας φάνηκε ξεκάθαρα, πως την πολιτική των κυβερνήσεων δεν την καθορίζουν πλέον οι λαοί, αλλά οι αγορές του κεφαλαίου.

Ο τεράστιος πλούτος που έχουν συγκεντρώσει κάποιοι στα χέρια τους, χρησιμοποιείται όχι μόνο για να περνούν καλά αυτοί που τον κατέχουν αλλά και για να διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου.

Αυτό επιβεβαιώνεται κι από τη δήλωση του Γερμανού Επιτρόπου, που με κυνικό τρόπο είπε προς το Ιταλικό εκλογικό σώμα:

«Οι αγορές του κεφαλαίου είναι εκείνες, που θα μάθουν στους Ιταλούς πολίτες, να μην ψηφίζουν λαϊκίστικα κόμματα!!!»

Εδώ, δηλαδή, έχουμε ωμή χειραφέτηση των κοινωνιών, από τις αγορές του χρήματος και το καπιταλιστικό κατεστημένο.

Ταυτόχρονα κάνουν μεν εκλογές, όχι για να ζητήσουν την ετυμηγορία των πολιτών, αλλά για να επικυρώνουν οι λαοί, μέσω των κυβερνήσεων που εκλέγουν, τα άνομα σχέδιά τους.

Μέχρι πότε, λοιπόν, οι πολίτες της Ε Ε, θα αποδέχονται τη θηριωδία του καπιταλιστικού κατεστημένου και την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των λαών, που την απαρτίζουν;   

Αν δεν αποτινάξει η ανθρωπότητα από πάνω της τη δουλοπρέπεια των αγορών του χρήματος, τότε θα πορευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας σύμφωνα με τις ορέξεις του καπιταλιστικού κατεστημένου.   

Η Ενωμένη Ευρώπη έχει χάσει την ιδεολογία της και ταυτίστηκε απόλυτα με το κεφάλαιο.

Εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και στραγγαλίζει χωρίς έλεος τα φτωχά κυρίως κράτη.

Αυτό το αισθάνθηκε στο πετσί του πολύ έντονα ο Ελληνικός λαός, που τον χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο, για εκφοβισμό των υπολοίπων.

Αν συνεχιστεί αυτή την πολιτική τότε ή θα διαλυθεί η Ε.Ε. ή θα δούμε τα ΤΑΝΞ να κυκλοφορούν έξω από τα σπίτια μας. Δυστυχώ μέσα σ' αυτήν τη λυκοφιλία, χωρίς καν να το καταλάβουμε, ήμαστε κι εμείς μπλεγμένοι. Κάποιοι, βέβαια, μας έβαλαν με τυμπανοκρουσίες και πολλές υποσχέσεις. Αντί, όμως, για καλύτερα στο τέλος χρεοκοπήσαμε.  

Είναι γνωστό σ' όλους πως, για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε βασικά αγροτικά προϊόντα του τόπου μας.

Μας είπαν όχι στην καλλιέργεια της ζάχαρης, όχι καπνά, όχι βαμβάκι, όχι κλωστοϋφαντουργεία...

Ακόμη και για την κτηνοτροφία έφεραν αντίρρηση γιατί, όπως έλεγαν, οι βόρειες χώρες της Ευρώπης, δεν ξέρουν τι να κάνουν τα τυροκομικά προϊόντα που παράγουν.      

Κατόπιν χρησιμοποίησαν το Ευρώ, ως Δούρειο Ίππο, για να υφαρπάξουν οι πολυεθνικές την περιουσία του Ελληνικού κράτους και να εκμηδενίσουν το κύρος της χώρας μας.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε με το έτσι θέλω, να εκχωρήσει όλες τις υποδομές της στους κεφαλαιοκράτες και να μείνει ξεβράκωτη.

Πάει ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι... ακόμη και το νερό που πίνουμε!!!

Από την άλλη μεριά μας φόρεσαν ένα φέσι 300 δις Ευρώ χρέος, που δεν πρόκειται ποτέ να το βγάλουμε από πάνω μας.

Να πήγαιναν και στον αγύριστο, πάλι καλά θα λέγαμε, αλλά δυστυχώς θα τους έχουμε συνέχεια στο σβέρκο μας εμείς και τα παιδιά μας.

Καμαρώνουμε, βέβαια, ως Έλληνες, γιατί έχουμε το Ευρώ για νόμισμα συναλλαγής κι ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τρομάρα μας!!!   

Παρόλα τα αλλεπάλληλα χαστούκια που τρώμε κάθε τόσο, από την Ε.Ε. και το καπιταλιστικό κατεστημένο, υπάρχουν ακόμη κάποιοι ανεγκέφαλοι, που υποστηρίζουν με πάθος αυτήν την αισχρή πολιτική.

Αν έρθουν, λένε, αύριο στην κυβέρνηση, στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, θα ξεπουλήσουν ακόμη και την Μάνα τους!!!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η “καταδίκη” Γεωργίου ΜΚΟ: Η λύση ή το πρόβλημα; »