Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 12:48

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για ορισμένα σοβαρά τοπικά ζητήματα

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για ορισμένα σοβαρά τοπικά ζητήματα

Του Δημήτρη Οικονομάκου* 
Το προηγούμενο  διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με μια σειρά ερωτήσεων-παρεμβάσεων  αναδείξαμε ορισμένα μόνο ζητήματα που αφορούν λαϊκά προβλήματα. Αυτά τα λεγόμενα "μικρά" ζητήματα απασχολούν πολύ κόσμο , επηρεάζουν ποικιλότροπα τις λαϊκές οικογένειες και τη νεολαία του δήμου μας. Είναι παρεμβάσεις που για διάφορους λόγους δεν φαίνονται στα ΜΜΕ και δεν γίνονται ιδιαίτερα γνωστές. Σκοπός μας μέσα και έξω κυρίως από το ΔΣ είναι  η προώθηση και η λύση τέτοιων θεμάτων στο μέτρο που μπορούμε να βοηθήσουμε. Παράλληλα με αυτά τα ζητήματα θέσαμε ιδιαίτερα τα ζητήματα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από τους Δήμους, τα αντιπλημμυρικά έργα, την αντιπυρική προστασία με σειρά προτάσεων, της φορολογίας κ.λ.π...

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής :

  •        Σε πολλά ΔΣ έχουμε θέσει το μεγάλο πρόβλημα των αγροτικών δρόμων (συγκεκριμένα και ονομαστικά μάλιστα πολλές φορές) στους πρώην Δήμους Θουρίας-Άριος-Αρφαρών που είναι σε κακή κατάσταση η οποία επιδεινώθηκε με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη 2016. Δύο χρόνια μετά σε πολλά σημεία δεν έχει γίνει τίποτα.
  •        Για τη Θουρία ρωτήσαμε για την κατάσταση της παιδικής χαράς που δεν είναι στη καλύτερη κατάσταση, για τα σκέπαστρα στη πλατεία που είναι σε άθλια κατάσταση. Ένα μήνα μετά έγιναν παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στα σκέπαστρα της πλατείας.
  •        Για το δρόμο που οδηγεί στην Αλαγονία όπου τα χορτάρια σχεδόν τον έχουν πνίξει, μια κατάσταση επικίνδυνη τόσο για την οδήγηση και τη περίπτωση τρακαρίσματος όσο και για το κίνδυνο πυρκαγιάς. Μετά  την ερώτηση μας καθαρίστηκε αλλά όχι ολόκληρος και όχι όπως θα έπρεπε.
  •        Μετά από συνεχείς αναφορές δικές μας καθαρίστηκε ο χώρος στο Φραγκοπήγαδο κοντά στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και θα δημιουργηθεί παιδική χαρά και χώροι αθλητισμού. Όμως καθυστερεί σε επικίνδυνο βαθμό η δημιουργία τους. Τους μήνες του καλοκαιριού δεν έγινε σχεδόν τίποτα.   
  •        Τη κατάσταση του  αλσυλλίου στο Πάρκου του Αλμυρού την έχουμε θέσει επανειλημμένα. Χρειάζεται καθαρισμό, αναβάθμιση και μπορεί να γίνει ένας από τους πιο όμορφους χώρους του Δήμου που να αξιοποιείται ποικιλόμορφα από το λαό και τη νεολαία.  Τώρα μετά από πολύ καιρό βρέθηκε τρόπος να καθαριστεί με τη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου.
  •        Επίσης για το πάρκο του λιμενικού που χρησιμοποιείται μόνο από τη ΚΝΕ που διοργανώνει το Φεστιβάλ της κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα χώρο παρατημένο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνέχεια με το διπλανό πάρκο. Ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για το συγκεκριμένο πάρκο.
  •        Ακόμα θέσαμε το μεγάλο ζήτημα ότι στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής δεν υπάρχει παιδική χαρά και ελεύθερος χώρος για τα παιδιά και όχι μόνο. Ζητήσαμε να δοθεί αναβαθμισμένος και σύγχρονος ο χώρος (οικόπεδο) μεταξύ νεκροταφείου και Αγίας Παρασκευής που χρησιμοποιούνταν παλιότερα από τους κατοίκους της περιοχής και έφραξε η εκκλησία. Υπήρξε δημόσια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα το προχωρήσει το επόμενο διάστημα, πράγμα που μένει να το δούμε στη πράξη. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πιέσουν προς μια γρήγορη επίλυση του συγκεκριμένου πολύ σοβαρού ζητήματος μέσα από φορείς, σωματεία, συλλογή υπογραφών κ.λ.π.
  •         Την ίδια ώρα με όλα αυτά ο Δήμος συνεχίζει τη χρηματοδότηση για ανέγερση  της Αγίας Αικατερίνης (μέσω της επιχορήγησης των πολιτιστικών της εκδηλώσεων!)  ύψους 30.000 ευρώ!!!! Πρόκειται για μια προκλητική επιχορήγηση ψηφοθηρίας και ανταλλαγμάτων αφού ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά να επιχορηγεί την πλούσια εκκλησία που διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει πολλές φοροαπαλλαγές παράλληλα με τη δημόσια μισθοδοσία των κληρικών. Δεν είναι θέμα ούτε πίστης, ούτε ιδεολογίας αλλά ο καθένας έχει το δικό του χώρο άσκησης εξουσίας και διαχείρισης και σίγουρα η συγκεκριμένη επιχορήγηση είναι εκτός των πλαισίων ενός δήμου που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
  •        Επίσης εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την ασφάλεια του νέου ανοιχτού ποδηλατόδρομου ιδιαίτερα στα σημεία που τέμνεται με τη Λυκούργου και της Μακεδονίας. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν νέα σήματα κυκλοφορίας που θα τον καθιστούν ασφαλή.

Την ίδια ώρα με όλα αυτά η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη φορμπηχτική πολιτική με τη διατήρηση των δημοτικών τελών, το κυνηγητό από τη Δημοτική Αστυνομία για κλήσεις και έσοδα καθώς και το κατέβασμα των αφισών του ΚΚΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κυβέρνηση που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε όλα: στη χρηματοδότηση της ΤΑ, στις προσλήψεις, στους παιδικούς σταθμούς, στις προτεραιότητες των έργων κ.α. Παρά τις εκατέρωθεν κορώνες και φραστικές αντιπαραθέσεις ακολουθούν την ίδια πολιτική που ματώνει τις λαϊκές οικογένειες.

Ο λαός μπορεί να εμπιστευτεί την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ τόσο για τα «μικρά» όσο και για τα «μεγάλα». Είναι εγγύηση αγώνα για όλα τα λαϊκά ζητήματα και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης –οικονομίας που ο λαός θα είναι αφέντης στο τόπο του.

          

*Οικονομάκος Δημητρης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης -Δημοτικός Σύμβουλος