Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 17:47

Γιατί θα είμαι υποψήφιος ξανά με τον Πέτρο Τατούλη

Γιατί θα είμαι υποψήφιος ξανά με τον Πέτρο Τατούλη

Του Γιάννη Αργυράκη* 
Στις 22 Σεπτεμβρίου είχα δημοσιεύσει, στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook και στον τοπικό τύπο, ένα άρθρο σχετικά με τις Περιφερειακές εκλογές και την αναγκαιότητα το ΚΙΝΑΛ να συνεχίσει τη στήριξή του στον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και την παράταξή του ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, όπως έκανε με επιτυχία και στις δύο προηγούμενες εκλογές του 2010 και 2014.
Με την ανακοινωθείσα στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουντρούκα, φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έλαβε υπόψη του καθόλου τα όσα δεδομένα αναφέροντο στο άρθρο...

Πέρα από την ακατανόητη επικοινωνιακά διαδικασία της παρουσίασης της υποψηφιότητάς του, δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε την στήριξη του Κινήματος μας από το 2010.

Ποτέ όμως δεν κληθήκαμε από το κόμμα, όσα στελέχη κατ΄εντολήν του, στελεχώσαμε και συνεργαστήκαμε με τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, να συζητήσουμε και να πούμε τις απόψεις μας για αυτό το εγχείρημα, που κατά γενική ομολογία πέτυχε, δηλαδή η Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τις πιο συντηρητικές της χώρας, να μην εγγράφεται στον πολιτικό χάρτη επιρροής αποκλειστικά της ΝΔ, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όλοι οι αντικειμενικοί  παρατηρητές άλλωστε, παραδέχονται ότι χωρίς την στήριξη μας τότε στον Πέτρο Τατούλη, η Πελοπόννησος θα είχε ακόμη Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Δράκο. Και ένας κύκλος που ως κόμμα άνοιξες το 2010 με κάποια στελέχη σου και τον Τατούλη δεν τον κλείνεις έτσι χωρίς κανένα απολογισμό.

Ακόμη και τώρα με την απόφαση που πήραν, δεν μας λένε για ποιο λόγο ενώ δύο φορές τον στήριξαν, τώρα τον αρνούνται χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Αναφαίρετο βέβαια δικαίωμα του κάθε κόμματος, είναι να αποφασίζει όπως εκείνο θέλει για τις πολιτικές του επιλογές και τα πρόσωπα που θα το εκπροσωπήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα τις περιφερειακές.

Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με ανάλυση και εκτίμηση των δεδομένων κάθε περιφέρειας και του διαθέσιμου ανθρώπινου πολιτικού προσωπικού σε αυτήν και η όποια επιλογή να εγγυάται την κατάκτηση της Περιφερειακής Αρχής ή την μεγαλύτερη δυνατή εκλογική καταγραφή, ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία, όπου το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη και αξιόμαχη πολιτική παρουσία.

Αλλιώς θα κυριαρχήσει κλίμα απογοήτευσης και αδυναμίας πολιτικής ανάκαμψης σε εθνικό επίπεδο, γιατί είναι γνωστό άλλωστε ότι στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος στις όποιες επιλογές.

Προσωπικά είμαι ένα από τα στελέχη που από το 2010, υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, για στήριξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη. Εξελέγην περιφερειακός σύμβουλος μαζί του στην πρώτη νικηφόρα θητεία, και για ένα διάστημα Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Στην δεύτερη θητεία του 2014 αν και 6ος στη σειρά, δεν εξελέγην ελέω εκλογικού νόμου (είναι γνωστό ότι στη Μεσσηνία λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της εκλέγονται περισσότερο οι σύμβουλοι της μειοψηφίας 9 έναντι μόνον 5 της πλειοψηφίας σε σύνολο 14 Π.Σ.).

Σε αυτά τα 8 χρόνια τόσο ως Π.Σ., ως Αντιπεριφερειάρχης και ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, θεωρώ ότι έχω και εγώ συμβάλλει στο αξιόλογο έργο που έχει επιτύχει η παράταξη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης στην Πελοπόννησο, με κορυφαίο το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

1)   Επειδή αυτό το συνολικό έργο δεν το χαρίζω  σε κανέναν.

2)   Επειδή θεωρώ ότι αυτό το έργο πρέπει να το υπερασπιστώ μαζί με τους άλλους συναδέλφους και συνεργάτες που το πετύχαμε μαζί με τον Περιφερειάρχη.

3)   Επειδή η απονομή κομματικών χρισμάτων και η εξ αυτών απαιτούμενη κομματική πειθαρχία ειδικά στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, είναι ξεπερασμένη από την ίδια τη ζωή.

4)   Επειδή στην πολιτική μου διαδρομή και ιδιαίτερα στην Αυτοδιοικητική μου πορεία (πρώην Δήμαρχος, Περιφερειακός Σύμβουλος & Αντιπεριφερειάρχης) φρόντιζα πάντα να έχω μια διακριτή και συνεπή προσέγγιση και στάση, σεβόμενος την ιδιαιτερότητα και την αυτονομία των θεσμών.

5)   Επειδή πιστεύω ότι, όταν συγκρούεται η κομματική γραμμή και πειθαρχία, με την πολιτική μα πάνω από όλα ανθρώπινη συνέπεια και αξιοπρέπεια πρέπει να κυριαρχεί η δεύτερη, δηλώνω ότι και στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019 θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Τατούλη και την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ όπως ήμουν και το 2010 και το 2014, μιας και δεν υφίσταται ούτε πολιτικός ούτε ανθρώπινος λόγος για το αντίθετο.

Εννοείται ότι ως ενεργός πολίτης, παραμένω στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης την οποία υπηρετώ διαχρονικά από τα φοιτητικά μου χρόνια και την πορεία μου αυτή ουδείς μπορεί να την διαγράψει και πολύ περισσότερο να μου την στερήσει.

Καλό μας αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πελοπόννησο.

ΥΓ. Επειδή με κάποιους φίλους και συντρόφους στις περιφερειακές εκλογές θα βρεθούμε σε διαφορετικές παρατάξεις, πιστεύω ότι το επίπεδο της αντιπαράθεσης μας, θα πρέπει να είναι σε κόσμιο και καθαρά αυτοδιοικητικό επίπεδο γύρω από την Περιφέρεια μας και τα προβλήματα της, κάνοντας απολογισμό στο τι κάναμε μέχρι σήμερα ως περιφερειακή αρχή και η περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης της Πελοποννήσου και να αποφύγουμε, προσωπικές επιθέσεις, εσωκομματικές αναφορές και ξεκατινιάσματα που πιθανά κάποιοι να επιδιώξουν, προκαλώντας και χρησιμοποιώντας τον κομματικό πατριωτισμό και την εσωκομματική  πόλωση προς άγραν ψήφων, για να αποπροσανατολίσουν από το διακύβευμα που είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι οι κομματικές καταγραφές, για να δικαιολογήσουν ακατανόητες και βλαπτικές πολιτικές επιλογές, που ικανοποιούν πρωτίστως τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές. Προσωπικά θα κινηθώ προεκλογικά σε αυτό το ευπρεπές πολιτικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο. Εύχομαι να το ακολουθήσουν όλοι.

*Γιάννης Αργυράκης

πρώην Δήμαρχος Αρφαρών

πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας