Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 13:32

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» μπροστά στο 2019

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» μπροστά στο 2019

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ* 
Πιστεύουμε ότι η καινούργια χρονιά φέρνει πάρα πολλά νέα δεδομένα και στην πολιτική σκηνή αλλά και στα δικά μας ζητήματα, που έχουν να κάνουν:
Με την αναδιάταξη των δυνάμεων σε μια κατεύθυνση προγραμματική και προοδευτική προκειμένου, πηγαίνοντας για τις εκλογές του 2019, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που αυτή η Κυβέρνηση έχει θέσει…

Μετά την επιτυχία να μη μειωθούν οι συντάξεις, ακολουθούν η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η διευκόλυνση στα χρέη των συμπολιτών μας, η φορολογική ελάφρυνση, η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της υγείας και της παιδείας, αλλά και η λύση των μεγάλων θεμάτων που χρόνια τώρα καρκινοβατούν, όπως άμεσα η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Συνταγματική Αναθεώρηση που επιβάλλει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών και τις διακριτές σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.

Συγχρόνως το 2019 είναι μια χρονιά Ευρωεκλογών όπου θα δοκιμαστούν και θα συγκρουστούν η πρόοδος, η συνοχή, η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών στην Ευρώπη με την οπισθοδρόμηση, τη λιτότητα και τον εθνικισμό με τα τείχη και τους φράχτες.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δοθεί η μεγάλη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και ιδιαίτερα στα πονεμένα στρώματα, όπου με εργαλείο την απλή αναλογική θεωρούμε ότι θα πάψουν να ισχύουν πια οι «ισχυρές» πλειοψηφίες εις βάρος των μειοψηφιών και των διαφορετικών απόψεων. Πιστεύουμε ότι θα μπορεί πλέον ο καθένας να παίζει μεγαλύτερο ρόλο μέσα στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.

Απαιτείται να αλλάξουμε όλοι συμπεριφορές για να μπορούμε να πούμε πραγματικά ότι λειτουργούμε για την αυτοδιοίκηση και το καλό της κοινωνίας. Να πάψει επιτέλους η αυτοδιοίκηση να είναι μέρος των πελατειακών σχέσεων, της διαπλοκής και της διαφθοράς, να πάψουν να κυριαρχούν οι ύβρεις και οι προσβολές, οι σκόπιμες αντιπαραθέσεις, οι μηνύσεις που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, και φυσικά να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια, οι εντυπώσεις και οι υποσχέσεις που πολλές φορές δεν υλοποιούνται. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να έρθουμε πιο κοντά του με πιο ειλικρινή τρόπο και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Πιστεύουμε ότι λείπουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ευχόμαστε σε όλους, ανεξάρτητα από το σε ποια θέση θα βρεθεί κανείς, να συνεχίσουν τον αγώνα με αισιοδοξία και ελπίδα για το καλό της κοινωνίας και όλων των συμπολιτών μας.

Χρόνια πολλά σε όλους με Υγεία. Καλή Χρονιά!.

 

*Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου “Πελοποννησος Πρώτα”

Από το μήνυμά του στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη νέα χρονιά