Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 19:34

Θέλουν να μας μάθουν οικονομικά...

Θέλουν να μας μάθουν οικονομικά...

Του Απόστολου Γκούνη* 
Την ώρα που ανακοινώνονται στρατηγικής σημασίας συνεργασίες για την χώρα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Κίνα και συγκεκριμένα το Ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό πάρκο, το οποίο εγχείρημα αποτελεί ΑΞΕ (άμεση ξένη επένδυση) για την χώρα μας και φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη, ακούμε κάποιους από το χθες, επικαλούμενοι μια μελέτη του 2016 για την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών, να μιλάνε για την θέση μας στην κατάταξη αυτή, λες και γνωρίζουν τι θα πει RCI...

Καταρχάς κύριε απερχόμενε Δήμαρχε θα σας μαλώσουν, πυροβολείτε τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηνών που η Περιφέρεια του είναι πιο κάτω από την δική μας.

Ας σοβαρευτούμε, η χώρα βρίσκεται σε μνημονιακή εποχή με τους προσδιοριστικούς παράγοντες προσέλκυσης επενδύσεων στα κόκκινα, με όλες τις περιφέρειες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Εκτός και αν δεν γνωρίζουμε, ότι οι περιφέρειες δεν ασκούν πολιτική ούτε στην παιδεία, ούτε στην υγεία, ούτε στα δημοσιονομικά του κράτους, που είναι οι κατεξοχήν παράγοντες που επηρεάζουν το RCI. Να μην ανοίξω κουβέντα για τους θεσμούς που κάποιοι προσπαθούν να τους καταλύσουν.

Την ωμή πραγματικότητα τη ζούμε καθημερινά, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά σε αυτή την χώρα γιατί κάποιοι ακόμα και σήμερα λειτουργούν με την λογική του να τοποθετήσουμε ΄΄τα δικά μας παιδιά΄΄ σε όλο το κρατικό μηχανισμό.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες, υπάρχουν επιχειρήσεις που λοιδορούνται τον τελευταίο καιρό από ορισμένους ότι ρυπαίνουν το περιβάλλον. Η επιχειρηματικότητα συνεχίζει να πυροβολείται. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει ανανέωση περιβαλλοντικών όρων για την βελτίωση των συνθηκών εκπομπών με καινοτόμα συστήματα και δύο χρόνια δεν έχουν πάρει απάντηση-έγκριση από την αποκεντρωμένη, δηλαδή από το κράτος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ας σοβαρευτούμε και ας μπούμε στις προγραμματικές δηλώσεις για να αποφασίσουν ορθά οι πολίτες.

Υ.Γ Τα κεφαλοκλειδώματα και τις αγκαλιές μακάρι να μπορούσαν να τα κάνουν κι άλλοι. Να φοβάστε ότι ξέρει τι χρώμα έχει το βάζο του καφέ στα περισσότερα νοικοκυριά της Πελοποννήσου.*Οικονομολόγος, Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου - “Νέα Πελοπόννησος”