Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 17:02

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η πολιτική πρακτική της Νέας Πελοποννήσου

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η πολιτική πρακτική της Νέας Πελοποννήσου

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
«Με ικανοποίηση καλωσορίζουμε τις απόψεις του κ. Κώστα Μπακογιάννη, υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ανιψιού του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτές εκφράστηκαν σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε «την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας απόστασης ανάμεσα στο κόμμα και την αυτοδιοίκηση», ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «η μη απόδοση κομματικών χρισμάτων ενισχύει την αυτοδιοίκηση και την επίτευξη ευρύτερων συμμαχιών. Η αυτοδιοίκηση είναι πάνω από κόμματα. Εμένα με ενδιαφέρει η στήριξη της κοινωνίας και όχι των μηχανισμών».

Τις απόψεις αυτές τις υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παραμένουμε σταθερά πιστοί σε αυτές. Έχουμε ρητά δηλώσει και το έχουμε εφαρμόσει στην πράξη ότι η αυτοδιοίκηση και οι Περιφέρειες αποτελούν συνταγματικά αυτοτελή και διακριτό θεσμό σε σχέση με την Κυβέρνηση και δεν αποτελούν το μακρύ της χέρι. Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με όλες τις Κυβερνήσεις, ως οφείλουμε για το καλό των πολιτών, εφαρμόζουμε ωστόσο το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, αυτό που έχουμε συμφωνήσει με τους πολίτες.

Οι απόψεις που εκφράζει πλέον ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος αποτελεί τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την πρωτεύουσα της χώρας, αποδεικνύουν την ορθότητα της πολιτικής μας πρακτικής. Αποδεικνύει ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι πολίτες, ότι αυτούς πρέπει να εμπιστευόμαστε και ότι οι εντολές τους πρέπει να αποτελούν τον οδηγό όλων των αυτοδιοικητικών θεσμών».