Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 21:22

Για το άρθρο του κ. Κανέλη

Για το άρθρο του κ. Κανέλη

Του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου* 
Ο κ. Κανέλλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με τις ψήφους της ΔΑΚΕ, προσπαθεί να δικαιολογήσει την ψήφο του στο να αποκλειστεί η παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) από την προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ. Σε ένα άρθρο που κυριαρχούν οι ασυναρτησίες και οι ανακρίβειες, θα μπορούσε να βάλει τίτλο “έκανα λάθος, αλλά καλά έκανα”...

Υιοθετεί και αναπαράγει, όλη την επιχειρηματολογία της συνδικαλιστικής μαφίας, περί τραμπουκισμών, όπως ακριβώς κάνει η ΝΔ, ο Μιχαλολιάκος και ο Τζήμερος. Μάλιστα, τα ίδια αναμασά και για το συνέδριο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων, στο οποίο ήταν παρών και ακόμα κάνει ότι δεν είδε τους μπράβους και τους ανθρώπους της νύχτας, ταυτιζόμενος με τον γνωστό πια εργοδότη - “συνδικαλιστή” Καραγεωργόπουλο.

Καλεί τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να απολογηθούν, για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Να απολογηθούν γιατί; Για αυτό που χιλιάδες εργαζόμενοι λένε “μπράβο”, για αυτό που ακόμα και εκλεγμένοι με άλλες παρατάξεις (και την παράταξη του κ. Κανέλλη) συνδικαλιστές, τουλάχιστον παραδέχονται ότι πρέπει να γίνει; Να σπάσει δηλαδή το απόστημα της νοθείας και της εργοδοσίας μέσα στις οργανώσεις των εργαζομένων.

Μέσα σε όλα, εγκαλεί το ΚΚΕ να απολογηθεί, για τη στάση του σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία.  Θέλει να απολογηθούμε δηλαδή που αποκαλύψαμε την προπαγανδιστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο, που αποκαλύψαμε ότι με τον νέο νόμο, βάζει επιπλέον εμπόδια στην προστασία της πρώτης κατοικίας βγάζοντας χιλιάδες σπίτια στο σφυρί. Ποιο είναι το πρόβλημα του κ. Κανέλλη για αυτή τη στάση;

Τέλος, επειδή πλησιάζουν οι εκλογές και η στάση του στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έχει και πολιτικό κόστος, προσπαθεί να τα μπαλώσει και παραδέχεται ότι η ψήφος του ήταν εκδικητική. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά. Τα τελευταία τρία χρόνια, δεν έχει αφήσει ούτε μία πρόταση της ΔΑΚΕ και του εργατοπατερισμού που να μην έχει υπερψηφίσει. Δεν έχει διαφοροποιηθεί σε τίποτα απολύτως και μάλιστα υπερθεματίζει.

Θεωρούμε ότι σήμερα, όποιος νιώθει αριστερός – προοδευτικός, έχει αντλήσει πλούσια πείρα για να βγάλει συμπεράσματα. Μόνη λύση είναι να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Στις επερχόμενες εκλογές, δυναμώνουμε το ΚΚΕ σε δήμους, περιφέρεια και ευρωβουλή, είναι η μόνη εγγύηση για την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

 

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση