Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 01:04

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Του Νίκου Κουτουμάνου* 
"Το αδιέξοδο από το «lock out» των ιδιοκτητών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ήρθε να ξεσκεπάσει, για άλλη μια φορά, το άθλιο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν «ενίσχυσης του δημόσιου τομέα Υγείας» και να αποκαλύψει τη γύμνια του δημόσιου τομέα, εξαιτίας των περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των επικίνδυνων ελλείψεων σε εξοπλισμό και τεχνολογικά μέσα, στο όνομα της «ανάπτυξης» και της επίτευξης των «δημοσιονομικών στόχων»...

Αυτή η πολιτική είναι που στέλνει «δωράκι» το 70% - 90% των εξετάσεων στις μεγάλες αλυσίδες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το παραπέρα «χαράτσωμα» του λαού και την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στόχος τους είναι να «κοστίζει» όσο γίνεται λιγότερο για το κράτος η δημόσια Υγεία, για να ανοίγουν με την εμπορευματοποίηση νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια και στον «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα.

Πάνω σε αυτήν την πολιτική και την επικίνδυνη κατάσταση προετοιμάζονται τα επόμενα χτυπήματα, στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 7 του Ιούλη.

Απάντηση σε όσα βιώνει σήμερα ο λαός και σε όσα έρχονται, μπορεί να δοθεί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, που εγγυάται το δυνάμωμα της πάλης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να γίνουν οι αναγκαίες χιλιάδες προσλήψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, για να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα για όλους.

Για αυτό 7 Ιούλη Ισχυρό ΚΚΕ - Η δύναμή σου την επόμενη ημέρα"

 

*Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Απόσπασμα ομιλίας στο Χανδρινού Πυλίας στις 14 Ιούνη 2019