Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 12:10

Ο …ημιμαθής υπουργός κύριος Γεωργιάδης!

Του Χρήστου Αγγελόπουλου 
Φίλοι μου δεν είχα καμία διάθεση τη συγκεκριμένη στιγμή να ασχοληθώ με τον κύριο Γεωργιάδη. Μετά τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» θεωρώ χρέος μου, ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και ως απλός πολίτης, να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων...

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρεί αυτή τη στιγμή τη χώρα μας.

Η χώρα μας πληρώνει εκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή ένωση γατί δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στις κοινοτικές οδηγίες και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση και κυρίως το κεντρικό κράτος, αλλά και οι πολίτες που πληρώνουν αυξημένα τέλη στους δήμους.  

Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση την έχουν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την αυτοδιοίκηση αλλά και το κεντρικό κράτος, που  μέχρι και το 2010 δεν κατάφερε να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα που συνεχίζει να μαστίζει την χώρα μας.  

Είπε λοιπόν αγαπητοί μου συμπολίτες ο κύριος υπουργός:  << Όσες περιφέρειες στη χώρα ακύρωσαν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε φτιάξει η κυβέρνηση Σαμαρά μέχρι το 2014, σήμερα έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια>>.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κύριο υπουργό, γιατί η επανάληψη είναι η μήτηρ της μάθησης, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο του ΣΔΙΤ  το εισηγήθηκε ο ίδιος ο κύριος Τατούλης, σε μια τολμηρή πολιτική πρωτοβουλία, στη διυπουργική επιτροπή της Κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία προήδρευε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Μετά την έγκριση του έργου ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ακολούθησαν το δρόμο που άνοιξε ο Πέτρος Τατούλης.

Δυστυχώς όμως κ. Γεωργιάδη το κόμμα σας φέρνει βαρύτατες ευθύνες για την  καθυστέρηση του έργου στην Πελοπόννησο με κύριο υπεύθυνο τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη  Σαμαρά, αλλά και βουλευτές της Πελοποννήσου με την επερώτηση τους στην βουλή, και όλα αυτά με την έγκριση του σημερινού πρωθυπουργού και τότε πρόεδρου της ΝΔ κυρίου Μητσοτάκη.  

Φυσικά όλα αυτά είχαν και τις ευλογίες των κύριων δημάρχων, των ομοϊδεατών σας, των κυρίων Π. Νίκα και Δ. Καμπόσου, που έχουν σήμερα το πολιτικό θράσος να κουνούν το δάχτυλο στον Περιφερειάρχη για την καθυστέρηση του έργου, τη στιγμή που οι ευθύνες είναι τεράστιες από πλευράς τους. 

Να θυμίσω ότι ο κύριος Καμπόσος  αποκαλούσε μνημόνια την σύμβαση με την Τέρνα όταν το έργο της Πελοποννήσου είναι το πιο φθηνό στην χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ https://youtu.be/QtwVKuLsPm0

Για την ιστορία να αναφέρω ότι ο κύριος Καμπόσος αποχώρησε από την επιτροπή διαβούλευσης λόγω ασθένειας, όπως μας ενημέρωσαν.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να πείτε την αλήθεια γιατί αυτή η <<ανεκδιήγητη  παρέα>>, όπως ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός προεκλογικά κατάφερε με το μοντέλο ΣΔΙΤ που σχεδίασε να λύσει  οριστικά το θέμα των απορριμμάτων.

Φυσικά εκτός από την ΝΔ υπεύθυνη για την καθυστέρηση είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με τα δικά της λάθη καθυστέρησε και αυτή το έργο της Πελοποννήσου, πιστεύοντας σε ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης. 

Κύριε υπουργέ πείτε την αλήθεια στους πολίτες πέρα από τις πολιτικές σας αντιπάθειες και μην μας περνάτε για ιθαγενείς, γιατί δυστυχώς όσο και αν θέλετε να αλλάξετε την ιστορία στο θέμα των ΣΔΙΤ είναι αδύνατο.

Το μοντέλο των ΣΔΙΤ φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της κυβέρνησης του Γεώργιου Παπανδρέου που ενέκρινε το σχεδιασμό που οραματίστηκε ο Πέτρος Τατούλης.

Κύριε υπουργέ οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια έξω από τις  στενές σας κομματικές γραμμές γιατί το επιβάλλει η ίδια η δημοκρατία.

ΥΓ.

Ένας βρετανός μάγος ο Vi Veri Veniversum Vivus Vici.

Με τη δύναμη της αλήθειας, ζώντας, κατέκτησα το σύμπαν.

 

                                                                                                     ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Μέλος  της Επιτροπής Διαβούλευσης