Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 15:40

Αντ. Μπούζα: Όλοι μας κρινόμαστε από τη συμπεριφορά μας και το έργο μας

Αντ. Μπούζα: Όλοι μας κρινόμαστε από τη συμπεριφορά μας και το έργο μας

“Η ετοιμότητα των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της διοικητικής μηχανής και τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας...

Από τις προτεραιότητες που ακούσαμε πως ανέδειξε ο νέος Περιφερειάρχης κ.Νίκας και με τις οποίες θα ασχοληθούν όπως εξήγγειλε με προτεραιότητα οι νέοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες μάλιστα από την Κυριακή 1-9-2019, είναι η μεταφορά των μαθητών, τα ρέματα και η Πολιτική προστασία.

Αν επέλεγε την ομαλή διαδοχή και τη συνεννόηση, αντί της λάσπης εναντίον της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας, θα ενημερωνόταν καλύτερα και δεν θα διέπραττε επικοινωνιακό λάθος, δείγμα της άποψης πως οι πολίτες μπορούν να δέχονται ό,τι λέγεται με εμφανή σκοπιμότητα, όταν δεν έχει αληθή βάση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ενημερώνω τους  Μεσσήνιους πολίτες, πως ο διαγωνισμός των μαθητών είναι διετής και έχουν επιλυθεί ΟΛΑ τα ανακύψαντα προβλήματα με τις ιδιαιτερότητες των μαθητών κατά την περσινή περίοδο και για φέτος, αναμένουμε τις καταστάσεις της Α΄βαθμιας και Β΄ βαθμιας Εκπαίδευσης, για να εξειδικεύσουμε επακριβώς τα δρομολόγια.

Στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας, είμαστε πανέτοιμοι επιχειρησιακά και με καινοτομία έχουμε προωθήσει νέα επικοινωνιακή τακτική και μέσω των social media για την άμεση ενημέρωση και παρέμβαση σε συντρέχουσα περίπτωση.

Όσον αφορά τα ρέματα, η ευθύνη που αναλάβαμε από τους Δήμους από πέρυσι το Σεπτέμβρη, μας οδήγησε σε άμεσες ενέργειες καθαρισμού και παρέμβασης σε ρέματα που ήσαν εντελώς παρατημένα και εγκυμονούσαν κινδύνους. Σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, καθαρίσαμε διάφορες εστίες πλημμυρών, όπως μας είχε ζητηθεί από τον Α΄βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Αντί της παραπληροφόρησης μιας και η προεκλογική περίοδος τελείωσε και έφτασε η ώρα της απόδοσης έργου, προτείνω στον νέο Περιφερειάρχη κ. Νίκα, να δείξει περισσότερο σεβασμό στους προκατόχους του, να λέει μόνο την αλήθεια και να γνωρίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, οπότε αναφορές π.χ. περί ανάρτησης στη Διαύγεια αποφάσεων κλπ να τις απαλείψει, διότι όφειλε να γνωρίζει πως αποτελούν νόμο του κράτους εδώ και πολύ καιρό.

Αναφορές σε πρόσωπα τα οποία δήθεν επιτίθενται επειδή προστατεύουν τη δουλειά και το ρόλο τους, μόνο υποτιμούν τον σπουδαίο αυτοτελή δημοκρατικό θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εντείνουν το αρνητικό κλίμα, που από δική του υπαιτιότητα υπάρχει στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καίτοι προσπάθησε με λόγια και συμπεριφορές να απαξιώσει πρόσωπα και πολιτικές, προσωπικά του εύχομαι ΚΑΛΗ θητεία, περισσότερη σύνεση, δουλειά και σχέδιο για το αύριο του τόπου μας,  καλή υγεία και δύναμη να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Όλοι μας κρινόμαστε από τη συμπεριφορά και το έργο που αφήνουμε πίσω μας”.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αντωνίας Μπούζα-Κωνσταντέλου