Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 11:59

Αναγκαία η άρση επικινδυνότητας κτηρίου στο κέντρο της Μεσσήνης

Αναγκαία η άρση επικινδυνότητας κτηρίου στο κέντρο της Μεσσήνης

Του Γιάννη Λάσκαρη*

Ένα κτήριο  που έχει αφεθεί παρατημένο στην φθορά του χρόνου κάνει αισθητή και πάλι την παρουσία του, εγείροντας πολλές ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών.Το κτήριο στη συμβολή των οδών ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΟΥΣΗ και ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΡΟΜΠΑ έχει απασχολήσει συχνά τα Μέσα Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια...

Πριν λίγες ώρες ανταποκρίθηκα στην έκκληση συμπολιτών μου να "ξαναδώ" κι εγώ τη νέα κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου να αναδείξουμε το πρόβλημα. Αφού δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη τη δημόσια διαβούλευση και ο χρόνος για το συγκεκριμένο ζήτημα πιέζει, αποδεχόμενος την "εξουσιοδότηση" δεκάδων συμπολιτών μου, κάνω έκκληση λόγω την ημερών (πανηγύρι με χιλιάδες επισκέπτες) και λόγω των βροχοπτώσεων που έπονται καθώς και των σεισμών που δεν σταματούν ποτέ, να δοθεί άμεσα μια λύση, στον βαθμό που επιτρέπεται στις υπηρεσίες να επέμβουν.

Επειδή δεν γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την επίλυση του θέματος και υπό ποιές συνθήκες κωλυσιεργεί η άρση της επικινδυνότητας, οφείλουμε σε κάποιο από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια να ζητήσουμε λεπτομέρειες.
Πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν λεπτομέρειες, γιατί, μπορεί να είναι ένα κτήριο με αξία, ωστόσο, έχει μετατραπεί σε πολεοδομική μαύρη τρύπα.

Κάνω έκκληση, λοιπόν, καθώς το κτήριο καταρρέει με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που είχαμε "συνηθίσει".

Ελπίζω, έστω κι αυτές τις ώρες, να τοποθετηθεί το κατάλληλο σκέπαστρο γι’ αυτές τις περιπτώσεις, πριν θρηνήσουμε θύματα. Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται αντιληπτό πως πρέπει να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα για τα επικίνδυνα και εγκαταλειμμένα σπίτια σε όλο τον Δήμο Μεσσήνης μέσα από την καταγραφή τους.

*Ο Γιάννης Λάσκαρης είναι δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης».