Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 09:58

«Το αυγό του φιδιού επωάζεται στην δημοτική αρχή Βασιλόπουλου»

«Το αυγό του φιδιού επωάζεται στην δημοτική αρχή Βασιλόπουλου»

Είναι αδύνατο να παραμείνουμε αδρανείς στην προοπτική διολίσθησης του Δήμου Καλαμάτας προς τον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία. Είναι πλέον εμφανές ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται στην δημοτική αρχή Βασιλόπουλου...

Έπειτα από την επαίσχυντη συνεργασία με τον υπόδικο νοσταλγό της ναζισμού και της χούντας, Δ. Κουκούτση, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου, Κ. Αθανασόπουλος- που έχει αναλάβει και πολιτικός συνήγορος του Xρυσαυγίτη πρώην βουλευτή- με θρασύτητα απειλεί να σφραγίσει της αποθήκες του λιμανιού για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, επιρρίπτοντάς τους  ανιστόρητες ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εσκεμμένα προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροδεξιών ψηφοφόρων του, αποκρύπτοντας την προδοσία της Κύπρου από τους αξιωματικούς της χούντας και τους Αμερικανούς συνεργάτες τους. Επίσης, είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου αγνοεί ότι οι Σύριοι υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1922, κι ας ήταν αλλόθρησκοι.

Η επικοινωνιακή αναδίπλωση του δημάρχου, Θ. Βασιλόπουλου, δεν αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, ύστερα από την επιστολή του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υιοθετεί την ακροδεξιά ορολογία με  απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους μετανάστες, αποκαλώντας τους «παράνομους» και «βάρος».

Ωστόσο, ο ρόλος του Ανοιχτού Δήμου- Ενεργοί Πολίτες δεν είναι, σε καμία περίπτωση, να παραδίδει μαθήματα ιστορίας, είτε ηθικής. Συνεπώς, καλούμε τις δημοκρατικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιδράσουν και μαζί να πορευτούμε σε κοινό αγώνα αντίστασης στην ακροδεξιά ρητορική, που μεταμφιεσμένη προσπαθεί να εδραιωθεί στην τοπική κοινωνία.     

Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες