Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 19:43

“Καθεστωτικός ναρκισσισμός της σημερινής δημαρχοντίας του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας”

“Καθεστωτικός ναρκισσισμός της σημερινής δημαρχοντίας του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας”

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Στις 20 Γενάρη 2019 υπήρξε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Φιλιατρών. Υπήρξαν πλημμύρες με συνέπεια καταστροφές.  Τα παραπάνω είχαν χαρακτηριστεί από τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σε κείμενο – Δελτίο Τύπου στις 22 Φλεβάρη 2019: «Βαριές αμέλειες του Δήμου Τριφυλίας ως συνέπειες πλημμυρικών καταστροφών».
Δυστυχώς καμία άλλη παρέμβαση δεν υπήρξε από τις παρατάξεις που διεκδίκησαν τη δημαρχοντία ή το Κοινοτικό Συμβούλιο στις εκλογές του Μάη, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό κάλλιστα χαρακτηρίζεται ως έλλειμμα θέσεων για το πρόβλημα ή ως αδιαφορία...

Οι εκλογές έγιναν, εκλέχθηκε διοίκηση, ο χρόνος περνούσε. Και ξαφνικά γίνεται μια ανακοίνωση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να υπάρξει κάποιο συμβούλιο για το ζήτημα αυτό, που αναφέρεται για καθάρισμα γρανών. Υπάρχει άφθονο οπτικό υλικό, με κορυφαία στιγμή εκείνη τη φωτογράφηση αυτοδιοικητικών στις 16 Σεπτέμβρη δίπλα σε σκαπτικό μηχάνημα στο «Χάντακα στο δρόμο δυτικά του ΚΥ Φιλιατρών προς Πλάτη». Εκεί σε πρώτη φάση δούλεψαν τα μηχανήματα του Δήμου. Εξελικτικά δε έγιναν κι αναθέσεις.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ κατανοώντας όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη  και ταυτόχρονα αναποτελεσματική αντιπλημμυρική παρέμβαση, ζητάνε προφορικά να γίνει Κοινοτικό Συμβούλιο με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Δεν παίρνουν καμία απάντηση και στις 20 Οκτώβρη υποβάλλουν δημόσιο ερώτημα στο κείμενό τους – Δελτίο Τύπου με τίτλο «Ζητήματα αιχμής για τα Φιλιατρά»: «…γιατί σταμάτησε ο καθαρισμός στις γράνες;» που είχε εξαγγελθεί σε στυλ πομπώδες, ενώ ο χειμώνας προχωρά; Ταυτόχρονα τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζητάνε το ταχύτερο δυνατόν σύγκλιση Κοινοτικού Συμβουλίου με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και των γύρω χωριών, τονίζοντας πως: «οι περιουσίες και οι ζωές των ανθρώπων κι όχι μόνο δε χρήζουν αδράνειας - καθυστέρησης». Τονίζουν επίσης: «Οι ευκαιριακές – επιλεκτικές παρεμβάσεις δε λύνουν προβλήματα. Διακρίνουμε να γίνονται προσπάθειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Η λύση του προβλήματος απαιτεί ένα συνολικό σχεδιασμό. Ελάτε στο Κοινοτικό Συμβούλιο για να το οργανώσουμε μαζί με τον πρέποντα τρόπο».

Λέγεται ότι το νερό των βροχοπτώσεων ήταν πολύ. Ναι οι βροχοπτώσεις ήταν ισχυρές. Ναι έχουμε κλιματολογικές αλλαγές τις οποίες δημιούργησε η κοινωνία του κέρδους. Η οποία σε συνάρτηση με την αδιαφορία και υποβάθμιση της δημόσιας περιουσίας όπως είναι: τα ποτάμια, τα φρεάτια, τα χαντάκια, οι γράνες, τα δάση, μια υποβάθμιση που πραγματώθηκε ελέω ενός φιλελευθερισμού, έφεραν την πόλη των Φιλιατρών και τούτη την πατρίδα σε αυτό το χάλι.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζήτησαν να γίνει Κοινοτικό Συμβούλιο, όμως αυτό δεν πραγματώθηκε. Όπως δεν πραγματώθηκε και το ομόφωνα συμφωνηθέν έκτακτο συμβούλιο στις 9/9/2019 με θέματα συζήτησης: Τράπεζα Πειραιώς, Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας). Δεν θ΄ αναφερθούμε σε άλλα ανάλογα ζητήματα. Απλώς σας τονίζουμε ότι τα παραπάνω είναι υποβάθμιση του θεσμικού οργάνου, έλλειμμα Δημοκρατίας, την οποία τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ την θεωρούν καθεστωτική υπεροψία και θα την πολεμήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο και πάντα σε μια συμπόρευση με τη Φιλιατρινή κοινωνία. Διότι η δύναμη της πόλης δεν είναι η παρέα, δεν είναι οι ημέτεροι. Είναι οι κάτοικοί της.

Ζητάμε Κανονισμό λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ζητάμε Συνοικιακά Συμβούλια για την ενεργοποίηση των πολιτών και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας.

Ζητάμε Συμβούλια Υπαίθρου ανά περιοχή ώστε ο πολίτης να είναι αφέντης στον τόπο του.

Ζητάμε και πάλι Συμβούλιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, για να πάψει πλέον ένα φυσικό φαινόμενο όπως είναι η βροχή να γίνεται εφιάλτης.

Τέλος, ζητάμε τις εισηγήσεις – μελέτες των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες βέβαια θα έχουν πραγματοποιηθεί πριν το διάστημα των πλημμυρών.

Συντοπίτες/σες, ο χωροταξικός σχεδιασμός – Καλλικράτης δεν δουλεύει, ΑΠΕΤΥΧΕ!

Το αυτοδιοίκητο της πόλης μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της λύσης των προβλημάτων. Είναι δε και θέμα Δημοκρατίας.

 

Φιλιατρά, 28 Νοέμβρη 2019.      

Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 

Βασίλης Σπυρόπουλος Κοινοτικός Σύμβουλος