Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 21:49

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το 5G στην Καλαμάτα

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το 5G στην Καλαμάτα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ 
Η απαράδεκτη και ανεύθυνη στάση ορισμένων μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, στο θέμα της ψήφισης της διακοπής του 5g, είχε ως αποτέλεσμα η πόλη μας, τα τελευταία 24ωρα, να λοιδορείται διαρκώς πανελληνίως. 
Τα εν λόγω μέσα "κάνοντας σημαία" και υιοθετώντας απόλυτα μια επιστολή ενός πολίτη, που ουδεμία σχέση είχε με τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, δημιούργησαν ένα έντονα αρνητικό κλίμα που προσβάλλει την πόλη μας και τους δημότες…

Η παραπάνω ρητορική υιοθετήθηκε αμέσως από μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι μη έχοντας την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματικά συνέβη και ειπώθηκε στα πλαίσια της συνεδρίασης προέβησαν σε προσβλητικά σχόλια για την περιοχή μας.

Κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν αναφέρθηκε σε ραδιενέργεια και σε προβλήματα στείρωσης, αντιθέτως, οι περισσότεροι καθώς και η νομική εκπρόσωπος των πολιτών εξέφρασαν εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα τις απόψεις τους.

Η παραπάνω, κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτη και στα όρια της συκοφαντίας προσέγγιση πέραν από προσβλητική καθίσταται και επιζήμια για την πόλη της Καλαμάτας.

Τέλος για την ιστορία, αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας, να αναφέρω ότι το πιλοτικό πρόγραμμα 5g ήταν απλώς μια διαφημιστική δραστηριότητα της wind η οποία βρήκε πρόσφορο έδαφος στην πόλη μας με την ανοχή και υποστήριξη της απελθούσας δημοτικής αρχής. Κανένα αντισταθμιστικό όφελος δεν υπήρξε για το Δήμο και καμία προβλεπόμενη δράση, γύρω από τις εφαρμογές 5g, δεν πραγματοποιήθηκε. Οι ελάχιστες κεραίες που λειτούργησαν, σε χαμηλό φάσμα συχνοτήτων, χρησίμευαν μόνο στο να αναγράφεται σε ένα κινητό η λέξη 5g εάν προσέγγιζε κανείς αρκετά το σημείο.

Όταν η τεχνολογία 5g αναπτυχθεί και εξαπλωθεί στη χώρα μας με ουσιαστική, πιστοποιημένη εφαρμογή και όχι πιλοτικά , ελπίζω ο Δήμος μας να ανταποκριθεί στην τεχνολογική πρόκληση.

Βάσει όλων των παραπάνω και συλλογιζόμενος απόλυτα την ευθύνη της ψήφου μου θα ψήφιζα αναφανδόν και πάλι υπέρ της διακοπής.

 

Βασίλης Κανάκης

Δημοτικός Σύμβουλος-Καλαματα Μπροστά

Πτυχιούχος Φυσικής ΕΚΠΑ

Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρων

MSc Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές