Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 16:41

Φιλότιμο - Για τώρα και για πάντα

Της Μαριλένας Γυφτέα 
«Πού είναι το κράτος; Δεν υπάρχει κράτος!»
Κλασικές πια εκφράσεις που αναφωνούμε με περίσσιο στόμφο και αγανάκτηση στην πρώτη δυσκολία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν φταίμε ποτέ εμείς άλλωστε.. πάντα φταίει ο γείτονας, η κατσίκα του, ο κακός μας ο καιρός και ο ήλιος που ανέτειλε από τη Δύση... 

Και μιας και Παρασκευούλα σήμερα και μιας και η θερμοκρασία φόρεσε τα ανοιξιάτικα της, τί καλύτερο από το να πάρουμε τρένα, πλοία, αυτοκίνητα φορτωμένα με ποδήλατα, χαρτιά υγείας και ζωντανά κοκόρια (ναι ναι είναι γεγονός) και να πάμε να κάνουμε τη βόλτα μας ανά την περιφέρεια. Ποιός κορονοϊός, ποιοι θάνατοι, ποιά Γιουχάν και ποιά Ιταλία. Εδώ είναι Ελλαδιστάν και δεν μας κάνει κουμάντο κανείς, ακούτε; ένα χαζοκρυοματάκι θα φοβηθούμε;! Ο ήλιος άλλωστε τα σκοτώνει όλα!  Ξέρουμε εμείς.. 

Ξέρουμε ότι μας έχει ζητηθεί το πιο απλό πράγμα του κόσμου κι εμείς το αποφεύγουμε υπερφίαλα, λες και μας είπαν να κάτσουμε με το ένα πόδι τιμωρία στην άκρη του γκρεμού. Ας σεβαστούμε λοιπόν μια φορά το κράτος που δουλεύει προληπτικά και ας μην κάνουμε τους υπερήρωες, αψηφώντας τα μέτρα και τις συστάσεις. Ας φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων για εμάς και τους συνανθρώπους μας. Ας κάτσουμε επιτέλους στο σπίτι μας και ας αποδείξουμε  πως το φιλότιμο μας δεν είναι απλά μια «καραμέλα» αλλά μια ξεκάθαρη στάση ζωής. Για τώρα και για πάντα. 

 

Μαριλένα Γυφτέα 

Πολιτικός επιστήμονας - Δημοσιογράφος