Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 15:47

Τα χανουμάκια του κορονοϊού

Τα χανουμάκια του κορονοϊού

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη  
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με μασκοφόρους διαρκούν συνήθως δεκαπέντε ημέρες όσο, δηλαδή, και το τριώδιο. Φέτος, όμως, παρόλο που απαγορεύτηκαν τα καρναβάλια, οι μασκοφόροι παρέμειναν και μάλιστα, είναι υποχρεωμένοι, να κυκλοφορούν με μάσκα για όλη τη χρονιά...

Αυτό δεν ισχύει εθελοντικά, όπως συμβαίνει την περίοδο των απόκρεων, αλλά υποχρεωτικά κι όποιος δεν υπακούει, θα πέφτει ο πέλεκυς βαρύς.

Αυτό αποφάσισαν οι κυβερνώντες λες και οι Έλληνες πολίτες είναι «γαϊδούρια» και πρέπει να τα κοπανάς στο κεφάλι για να πάνε μπροστά.

Από την άλλη μεριά, όπως δείχνουν τα πράγματα, οδεύουμε προς μια καινούργια δικαιοσύνη, που τιμωρεί τον καθένα προληπτικά κι όχι με πραγματικά δεδομένα. 

Διαφορετικά, γιατί πρέπει να πληρώνει κάποιος πρόστιμο, όταν δεν είναι φορέας του κορωνοϊού και δεν ενοχλεί κανέναν; 

Ας κάνουν, λοιπόν, πρώτα το τεστ στον οποιοδήποτε, που δε φοράει μάσκα κι αν αυτό βγει θετικό, τότε ας τιμωρηθεί, όπως ο νόμος ορίζει.  

Διαφορετικά με την ίδια λογική, όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορεί να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορημένου, ως ύποπτοι διάπραξης κάποιου αδικήματος, που στην ουσία δε διέπραξαν ποτέ.

Εκτός αυτού ακούστηκε, πως θα τιμωρούνται στο εξής κι όσοι διαδίδουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον κορωνοϊό, απ’ ότι πρεσβεύουν οι αρμόδιοι. 

Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε, με πρόφαση τον κορωνοϊό, οδεύουμε  προς έναν νέου είδους φασισμό, που δεν έχει προηγούμενο και πρέπει να κρατάμε από δω κι εμπρός το στόμα μας κλειστό.

Η μάσκα βοηθάει μεν σε κάποιες περιπτώσεις στην πρόληψη από διάφορες αερόβιες λοιμώξεις, αλλά δεν είναι το παν. 

Για κάποιους, όμως, είναι αποκρουστική, γιατί αισθάνονται πως έχουν ένα φίμωτρο στο πρόσωπό τους. 

Δεν έχουν άδικο, βέβαια, γιατί στην ουσία με τη μάσκα χάνει ο καθένας την προσωπικότητά του και αισθάνεται άβολα. Άσε, που δεν μπορεί να δώσει ένα φιλί σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο ή ν’ ασπαστεί κάποιο εικόνισμα κλπ. 

Οι ιθύνοντες λένε, πως όλα αυτά γίνονται για το καλό μας και πως έτσι θα σταματήσει η διασπορά του ιού. 

Τα γεγονότα, όμως, τους διαψεύδουν, γιατί αν ήταν να σταματήσει αυτός ο ιός, θα το είχε κάνει με το “lock down” του Μαρτίου και με τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά, όμως, είναι εδώ και θα κάνει τον κύκλο του όπως η φύση ορίζει, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Άρα το μόνο που κατόρθωσαν οι κυβερνώντες με τις απαγορεύσεις που επέβαλαν, ήταν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να καταβαραθρώσουν την Ελληνική οικονομία. Όσο για τον κορωνοϊό αυτόν καθ’ εαυτό και τη διάδοση του στην ουσία έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Με λίγα λόγια ή θα μάθουμε να ζούμε χωρίς φόβο μ’ αυτόν το ιό, όπως ζούμε με τόσους άλλους ή θα πρέπει να κυκλοφορούμε συνέχεια με μια μάσκα στο πρόσωπό λες και είμαστε χανουμάκια!!!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πας Μύκονο; Εγώ τσαντίρι! Περί φιλότιμου... »