Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 20:42

…κάποιος την έγραψε κανονικά τη Μεσσηνία!

…κάποιος την έγραψε κανονικά τη Μεσσηνία!

Του Θόδωρου Γαλανόπουλου
«Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε κανονικά τη Μεσσηνία»… ! Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα καλά γιατί δεν μας δίνουν έναν έτοιμο εθνικό δρόμο, που αν θέλετε μας τον χρωστάνε κιόλας με την κατασκευή κοροϊδία του προηγουμένου, που και σκουπίδια να πετάγανε και να τον στρώνανε περισσότερο θα είχε κρατήσει ..!

Τι ακριβώς δεν αρέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Το ότι κάνανε μια παράκαμψη; Το ότι ρίχνεις τα χαρτιά για να περάσεις από Παραδείσια σε Αλλαγή το γύρο του θανάτου, αυτό δεν το βλέπει κανένας δικαστής;
Εκτός κι αν είναι πολύ ισχυρό το λόμπυ της γουρουνοπούλας της Αλλαγής, που πιέζει να συνεχίσει ο δρόμος όπως είναι, για να σταματάνε οι εισερχόμενοι στη Μεσσηνία και να απολαμβάνουν το ξαπλωμένο πτώμα σαν μασκότ του Ελληνικού νότου και της Ελληνικής χοληστερίνης!
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να έχει σχέση και αυτό με την Τρόικα! Μπας και μπήκε και εδώ κανένας μνημονιακός όρος του στιλ, θα πάρετε το δρόμο μόνο αν πιάσει τόσα έσοδα η εφορία της Μεσσηνίας! Μην με μουντζώνετε, από αυτούς όλα να τα περιμένεις! Αυτοί που κυβερνάνε κανονικά, είναι πολύ μακριά από τον τόπο μας!
Κοιτάτε τι νομίζω ότι γίνεται πραγματικά με τους δρόμους και μετά δεχτείτε να σας πουν ό,τι θέλουν! Οι δρόμοι ξεκίνησαν να κατασκευάζονται, οι νέοι άξονες, σε μια εποχή που υποτίθεται «λεφτά υπήρχαν» και τα αυτοκίνητα παντός είδους πηγαίνανε και ερχόντανε συνεχώς! Διόδια με το σωρό, ουρές αυτοκινήτων και φορτηγών παντού! Εισπράξεις με το τσουβάλι καθημερινώς! Έλα όμως που τώρα υπάρχουν ώρες που δεν περνάει ούτε αλεπού να πάει να φάει κότα σε ερημικό κοτέτσι, πόσω μάλλον αυτοκίνητο πουθενά!
Θα θυμάστε βέβαια που κάθε Κυριακή είχαμε την επιστροφή των Αθηναίων από το Σαββατοκύριακο και τις ουρές χιλιομέτρων και μποτιλιάρισμα στα διόδια της Ελευσίνας, και τις μονοδρομήσεις και τα ρέστα! Πάνε όλα αυτά, τα έφαγε η μαρμάγκα και η τρόικα! Άρα, κατά τη γνώμη μου, εδώ είναι το ζουμί! Οι εταιρείες που φτιάχνουν τα έργα περίμεναν έσοδα από τα διόδια, έσοδα δεν φαίνονται όχι στο τούνελ αλλά ούτε στο… ηλιοβασίλεμα! Πώς να δώσουν λοιπόν τον δρόμο και να μην περνάει σχεδόν κανένας; Από κάπου πρέπει να πάρουν «κάτι», αλλά ποιος να τους δώσει, αφού ο καθένας έχει τη δική του δόση, και κράτος και πολίτες; Για να δοθεί η Τσακώνα κάποιος πρέπει να τα τσακώσει και να τα τσεπώσει! Ίσιωμα ρε!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.