Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 14:26

Η έλλειψη ενσυναίσθησης του Κ. Μητσοτάκη και ο στρουθοκαμηλισμός του «ακραίου Κέντρου»

Η έλλειψη ενσυναίσθησης του Κ. Μητσοτάκη και ο στρουθοκαμηλισμός του «ακραίου Κέντρου»

Του Μάκη Λεβέντη 
Στο χρονικό σημείο που η χώρα μετρούσε αναλογικά τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο, σταθερά σε τριψήφιο αριθμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κήρυκας της ατομικής ευθύνης, έσπασε το lockdown και παραβίασε όλα τα μέτρα προστασίας. 
Ανεβαίνοντας στην Πάρνηθα για αναψυχή, ποζάρισε στριμωγμένος ανάμεσα σε μια παρέα μοτοσικλετιστών, χωρίς μάσκα, την ώρα που έχει επιβληθεί ξανά καθολικό lockdown, λόγω της απώλειας του ελέγχου της πανδημίας από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα... 

Την ώρα που τα πρόστιμα στους παραβάτες "πέφτουν βροχή" και οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί, δύο εβδομάδες μετά την πρωτοφανή καραντίνα του Πολυτεχνείου, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, βολτάροντας στην Πάρνηθα, παραβίασαν όλα τα μέτρα: χωρίς sms στο 13033 για ποδήλατο στην Πάρνηθα αφού δεν υπάρχει κωδικός, χωρίς χρήση μάσκας από τους συνωστιζόμενους, με συμμετοχή σε συνάθροιση, με κοινή άθληση για πάνω από 10 άτομα δίχως αποστάσεις, χρήση ακατάλληλου κράνους ποδηλάτου για οδήγηση motocross από τη σύζυγο, παραβίαση της απαγόρευσης τέτοιου είδους κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων εντός του Εθνικού Δρυμού.

«Δεν έχετε πει μία κουβέντα για την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα», έλεγε κουνώντας  το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα μια εβδομάδα πριν, από το βήμα της Βουλής. Και ήρθε ο ίδιος, λίγες μέρες μετά, να αποδείξει πως η ατομική ευθύνη είναι α λα καρτ και αφορά μόνο τους πολίτες. Απολαμβάνοντας, με το αζημίωτο φυσικά, την πλήρη ασυλία που του παρέχει το μιντιακό σύστημα, το οποίο πριν λίγες μέρες είχε «κρεμάσει στα μανταλάκια» τον Πολάκη γιατί γευμάτισε με έξι οικογενειακούς φίλους του και θα «κατακρεουργούσε» κυριολεκτικά τον Τσίπρα αν τολμούσε κάτι ανάλογο!

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στην ομιλία του στη Βουλή, το χειρότερο δεν είναι πως ο πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα, αλλά το γεγονός ότι αντί να ζητήσει μία συγγνώμη, βγήκε από πάνω. Μας είπε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι αναίσθητος ή μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αλλά γιατί είναι ανθρώπινος! Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο ο Πρωθυπουργός να εγκαλεί τους πολίτες για έλλειψη ευθύνης, ενώ ο ίδιος παραβιάζει κατάφωρα τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνησή του. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να αρνείται να στηρίξει και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας την ώρα που δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα. Είναι ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας. Η ατομική αναισθησία του ανθρώπου που κουνά το δάχτυλο σε όλη την Ελλάδα για να κρύψει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες, δεν καλύπτεται.

Η ενοχοποίηση των πολιτών από έναν πρωθυπουργό που αδιαφορεί για τα μέτρα, η αναλγησία που τον διακρίνει κάνοντάς τον να νιώθει πως το κράτος είναι αυτός, η αντιστροφή της πραγματικότητας από τα ελεγχόμενα μίντια, ο εξευτελισμός του επιχειρήματος και της λογικής, ο απροκάλυπτος κυνισμός της νεοδεξιάς εντέλει, είναι θέματα που, τουλάχιστον, πρέπει να προβληματίσουν ανθρώπους με μια στοιχειώδη σοβαρότητα και νοητική αντίληψη για την κατάσταση στην χώρα. Είναι αδιανόητο να δικαιολογούνται, με ενθουσιασμό και φανατισμό μάλιστα, τέτοιου είδους συμπεριφορές! Τη στιγμή που, μέσα στην πανδημία, επιβάλλονται μέτρα που θα πλήξουν τους εργαζόμενους, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας συνθήκες μιας βίαιης αναδιάρθρωσης της αγοράς προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την ώρα που θεσπίζονται οι απλήρωτες υπερωρίες και προγραμματίζεται η κατάργηση του 8ώρου, η γενίκευση της απλήρωτης εργασίας, η ακραία ελαστικοποίηση, η φτωχοποίηση με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Όταν η επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, θα φέρει νέες περικοπές και ελλείμματα, με χαμένους τους εργαζόμενους και κερδισμένες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά.

Είναι οξύμωρο, άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο και στον «εκσυγχρονιστικό» χώρο, να θέλγονται από έναν επικοινωνιακό λόγο τύπου Άδωνι και Μπογδάνου, με τον οποίο κυβερνάται η χώρα. Είναι θλιβερό να μην αντιλαμβάνονται πως στην ουσία, με αυτή τους τη στάση, αποδέχονται και την απουσία κάθε στοιχειώδους σεβασμού στην Δημοκρατία, στους θεσμούς και τελικά, κάποιοι από αυτούς, στην ίδια τους την ιστορία και αξιοπρέπεια!

 

Μάκης Λεβέντης, μέλος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ