Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 10:42

Η Γραμμή: “Ρίξτε την Κυβέρνηση”

Η Γραμμή: “Ρίξτε την Κυβέρνηση”

Του Παναγιώτη Χειλά 
Τον τελευταίο μήνα υπάρχουν έντονες πιέσεις, σε κυβερνητικά και επιχειρηματικά πρόσωπα, στο νομό Μεσσηνίας, κατά της παρούσας κυβέρνησης. Πολλές επιχειρήσεις είναι μισό βήμα πριν το λουκέτο (αν δεν έχουν κλείσει ήδη), η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι ελλιπής ειδικότερα στον ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού και οι αποζημιώσεις μέσω των πακέτων που έχουν ανακοινωθεί δεν έχουν την αναμενόμενη επάρκεια και ουσιώδες αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Ωστόσο, η γραμμή: “Ρίξτε την Κυβέρνηση” δεν εδράζεται στους παραπάνω λόγους από τους διακινητές της. Εδράζεται στην επαναφορά των αποτυχημένων επιλογών του παρελθόντος.

Στην Ικαρία, το γεύμα στο μπαλκόνι ήταν ή δεν ήταν μεγάλο λάθος; Όχι μόνο ήταν μεγάλο σφάλμα, ήταν στα όρια του «Δώστε λίγο παντεσπάνι στο λαό». Ήταν στα όρια της εποχής της Μαρίας Αντουανέτας. Οι λευκές περούκες έλλειπαν. Σκληρό λάθος, με ακόμα σκληρότερη απάντηση στην κάλπη. Όχι για το γεύμα, και τη σύναξη. Η απάντηση θα δοθεί για την ιδιότητα. Ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης του σπιτιού στο γεύμα της Ικαρίας, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στεφανάδης, ο οποίος είναι γιατρός (καλός γιατρός) και επι σειρά ετών διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, δεν ήταν ο Άδωνης. Διπλό το φάουλ, λόγω επαγγελματικής και επιστημονικής ιδιότητας. Διπλό το φάουλ, λόγω αριστείας. Κανένα ελαφρυντικό, καθαρές κουβέντες.

Να χτυπήσουμε το Μητσοτάκη για να πάμε που; Στο «θα καταργήσω τα μνημόνια με 1 νόμο και 1 άρθρο»; Να πάμε που; Στο «θα βαράμε τα νταούλια μαντάμ Μέρκελ»; Να πάμε που; Στο «αλλάξαμε τη βούληση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα»; Να πάμε που; Στο «θα εφαρμόσουμε τον ΕΝΦΙΑ που είναι ένας δίκαιος φόρος για όλο τον κόσμο»; Να πάμε που; Στο «πάρε τον Παναθηναϊκάκια και πες του…»; Να πάμε στις αποτυχημένες επιλογές του παρελθόντος; Στο λαϊκισμό; Που να πάμε στους Τσίπροσαμαράδες; 

 

ΟΧΙ. Και αυτό το όχι, είναι ΟΧΙ, δεν είναι σαν του δημοψηφίσματος που έγινε “Ναι”. 

Είναι ΟΧΙ.

 

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

www.cheilas.gr

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας