Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 16:41

Το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Ν.Σμύρνη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των πολιτών

Το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Ν.Σμύρνη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των πολιτών

Του Γιώργου Κανέλη 
Την ώρα που η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και τα εργασιακά δικαιώματα λεηλατούνται, γινόμαστε μάρτυρες επαναλαμβανόμενων περιστατικών απρόκλητης αστυνομικής βίας, που μόνο οργή και θλίψη προκαλούν.

Είναι ολοφάνερη η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Επίσης, δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε η απογοήτευση, ούτε και η σύγχυση γύρω από το άνοιγμα ή όχι των δραστηριοτήτων, που συνεχώς παίρνει αναβολή. Για αυτό το λόγο έχει επιλεγεί συνειδητά η χρήση αστυνομικής βίας με στόχο τον περιορισμό των αντιδράσεων και ταυτόχρονα ένα μπαράζ επικοινωνιακής παραπληροφόρησης, μέσω των ΜΜΕ, με στόχο την πόλωση της κοινωνίας. 

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να καταδικάσει την επέκταση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, οι οποίοι ξυπνούν μνήμες από εποχές που όλοι θεωρούμε ότι ανήκουν στο παρελθόν. 

Κάθε προσχηματική επίδειξη ισχύος από πλευράς του κράτους, προκαλεί εύλογα ερωτήματα στους πολίτες και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση.

Το αίσθημα της ασφάλειας ΔΕΝ απειλείται από την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ΟΥΤΕ εμπεδώνεται με την καταχρηστική άσκηση αστυνομικής

                                                                                                                    

ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ