Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 19:06

Θλιμμένοι καιροί!!!

Θλιμμένοι καιροί!!!

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
     Όσοι έχουν μια κάποια ηλικία, ποτέ δε θυμούνται στον πρότερο βίο τους, τόσο θλιμμένες απόκριες.

Ακόμη και στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, της επταετούς δικτατορίας ή της απόλυτης φτώχειας, δε συνέβαιναν τέτοια δυσάρεστα πράγματα.

Ένα αποκριάτικο γλεντάκι, μια διαφορετική αμφίεση με πειράγματα, μια ευχή για καλή σαρακοστή θα την άκουγε κανείς εδώ κι εκεί. 

Ενώ σ’ αυτές τις γιορτές των απόκρεων κι όχι μόνο, έχει πέσει απόλυτη βουβαμάρα.

Πώς να μην έχει πέσει, θα πει κάποιος, όταν από την μια μεριά υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού κι από την άλλη η παρούσα κυβέρνηση επιβάλει στους ταλαίπωρους Έλληνες πολίτες πρόστιμα των τριακοσίων ευρώ;   

Κάποιοι λένε πως τέτοια γρουσουζιά, ρε παιδί μου, στον τόπο μας, δεν ξανάγινε ποτέ.

Ξεχάσαμε τι θα πει απόκριες και καρναβάλια, πως γιορτάζεται το Πάσχα, αν υπάρχει στο εορτολόγιο Πρωτομαγιά κι όσο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά καλύτερα να μην το συζητάμε καθόλου.

Για όλα αυτά δεν μπορεί να ευθύνεται μόνο ο κορωνοϊός, άλλωστε ιώσεις και κακουχίες ο τόπος μας στο παρελθόν έχει βιώσει ουκ ολίγες.

Άρα και κάτι άλλο συμβάλει στην κατάπτωση της κοινωνίας μας και η λαϊκή σοφία, σε τέτοιες περιπτώσεις, το λέει απερίφραστα: «Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι…».

Κατά συνέπεια ή «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» μέσα στους θλιμμένους καιρούς, που μας επιβάλουν κάποιοι να ζούμε!!!         

 

    Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.