Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 21:14

Νοσταλγία στην εποχή προ Κορωναϊού

Νοσταλγία στην εποχή προ Κορωναϊού

Της Γεωργίας Ρήγα 
Πάμπολοι Έλληνες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ούτε την παραδοσιακή λαγάνα, όπως συνήθιζαν κάθε χρονιά. Ούτε χαρταετό πέταξαν στον ουρανό, όπως επίσης συνήθιζαν, άλλες φορές. Και γι’ αυτό δεν έφταιξε μόνο ο καιρός. 

Κάποιοι ξέφυγαν από τα υγειονομικά μέτρα και έκαναν πάρτι στην Πάτρα ή στην Ξάνθη. Έτσι επαναλήφθηκαν εικόνες συνωστισμού, γιατί οι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να αντέξουν τα αυστηρά μέτρα, την αστυνομοκρατία και την βαρβαρότητα  αυτής της εποχής. Η νεολαία στην Πάτρα και στην Ξάνθη βγήκε στις πλατείες, ώστε να γιορτάσει τα κούλουμα, αλλά από όσο φαίνεται σε “ξινό τους βγήκε”, αφού η αστυνομία παραμόνευε, ρίχνοντας τα κλασσικά τσουχτερά  πρόστιμα. 

Το μόνο που ζητάμε είναι η επαναφορά της κανονικότητας μας και την ελευθερία μας, που επί πολύ καιρό την στερούμαστε με πρακτικές “δικτατορίας” και αν αντιδράσουμε θα μας δείρουν.

Αυξημένα είναι τα περιστατικά των μολύνσεων λόγω του COVID, αλλά η ελευθερία αποτελεί προτεραιότητα σε παγκόσμια κλίμακα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε Ολλανδία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κατά των lockdowns και των αστυνομικών μέτρων.Οι λοιμωξιολόγοι σύμβουλοι του κυρίου Μητσοτάκη παραδέχονται πια πως όλη αυτή η κατάσταση είναι τεράστιο πλήγμα για  την εθνική οικονομία.

Τέλος όλο αυτό μας έκανε δυστυχισμένους, με πολιτική και ηθική κατάπτωση και μεγαλύτερη φτώχεια, οι Έλληνες πεινάνε και “πνίγονται”, διότι πολλοί έχασαν τις δουλειές τους και δεν μπορούν να ψωνίσουν ούτε τα αναγκαία, πλέον. Οδηγηθήκαμε σε αναξιοπρεπή διαβίωση. Μακάρι να ξυπνούσαμε μια μέρα και όλα αυτά να ήταν ένα κακό όνειρο.

 

Η Γεωργία Ρήγα είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ