Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 19:03

Το αποτύπωμα μιας επετείου

Το αποτύπωμα μιας επετείου

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
Αλλιώς περιμέναμε εμείς οι Έλληνες να εορτάσουμε την επέτειο των διακοσίων χρόνων για την απελευθέρωση της χώρας μας από τον Τουρκικό ζυγό κι αλλιώς τη γιορτάσαμε.

Αντί την 25η Μαρτίου ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται έξω στους δρόμους και να πανηγυρίζει γι’ αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, η παρούσα κυβέρνηση προτίμησε να τον κλείσει μέσα στα σπίτια του και να μην μπορεί να βγάλει άχνα.

Το πρόσχημα κι αυτή τη φορά, όπως και με την επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν ο περίφημος, πλέον, κορωνοϊός.

Στην ουσία, όμως, ο κύριος Πρωθυπουργός ήθελε ν’ απολαύσει μαζί με τους καλεσμένους του την παρέλαση των σωμάτων ασφαλείας με την ησυχία του κι όχι ν’ ακουστεί η φωνή του λαού.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα μέτρα που πήρε ευθείς αμέσως και επέτρεψε στους πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα με τα αυτοκίνητά τους, παρόλο που τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι αυξημένα σε σχέση με πριν.

Το αν εορταστεί του χρόνου με τον δέοντα τρόπο, όπως διαμηνύουν οι ιθύνοντες, η επέτειος των διακοσίων χρόνων, λίγη σημασία έχει.

Φέτος κλείνουν τα 200 χρόνια και το αποτύπωμα που άφησε ο εορτασμός γι’ αυτήν την τόσο σημαντική γιορτή για τον Ελληνισμό, ήταν θλιβερό!!!        

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.