Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 19:30

Πλατφόρμα Δημοκρατίας

Πλατφόρμα Δημοκρατίας

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
    Το κλίμα από ψυχολογική άποψη, για σημαντική μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, έχει αρχίζει να βαραίνει πολύ.
Αυτό υποστηρίζουν όσοι ασχολούνται στον κλάδο της ιατρικής, με ψυχικά νοσήματα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τονίζουν, μάλιστα, πως αυτό θα φανεί πιο έντονα, όταν περάσει το καλοκαίρι κι έρθει ο χειμώνας.

Δεν είναι, λένε, μόνο η ενδοοικογενειακή βία, αλλά έχει αυξηθεί επικίνδυνα και η οξυθυμία μεγάλης μερίδας του Ελληνικού πληθυσμού.

Με το παραμικρό δημιουργούνται καυγάδες σε διάφορους χώρους και στις περισσότερες περιπτώσεις οι εμπλεκόμενοι καταλήγουν σε χειροδικίες.

Παρόλα αυτά η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει την αυταρχική πολιτική της και καταπιέζει αφάνταστα τον Ελληνικό πληθυσμό, ώστε να πάει να εμβολιαστεί κι όχι μόνο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και υποβαθμίζεται έτσι η Δημοκρατία στον τόπο μας.

Περιοριστικά μέτρα παίρνονται κατά καιρούς από διάφορες κυβερνήσεις, αλλά αυτά έχουν ισχύ για σύντομο χρονικό διάστημα κι όχι μακροχρόνιο όπως τώρα.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα με απειλές και πρόστιμα, αν δεν αντιδράσει ο λαός στον εξαναγκασμό, τότε σε κάποια στιγμή θα γίνει αυτό, που λέει η λαϊκή παροιμία: «Ντράπου, ντράπου η κόρη στο τέλος βρέθηκε γκαστρωμένη». 

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι επιβεβλημένο να ερωτάται ο Ελληνικός λαός κι όχι ν’ αποφασίζει ο κύριος Πρωθυπουργός με την παρέα του κατά το δοκούν.

Αυτό που συμβαίνει ενάμισι χρόνο τώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γιατί το θέμα εδώ δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά πρωτίστως θεσμικό.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα πρέπει να ερωτηθεί η Ελληνική κοινωνία, για το πώς θα πορευτούμε από δω κι εμπρός. 

Γιατί ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει κι όχι, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, θα εξαφανιστεί με τα εμβόλια.  

Αν τα κόμματα φοβούνται το πολιτικοοικονομικό κόστος, προκειμένου να προκηρύξουν ένα Δημοψήφισμα, για τα μέτρα καταστολής ή όχι λόγω κορωνοϊού, τότε αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Τόσες και τόσες ιστοσελίδες υπάρχουν στο διαδίκτυο, πάνω σε διάφορα θέματα, που αφορούν τις σχέσεις του κράτους με τους πολίτες.

Καιρός  είναι, λοιπόν, ν’ ανοίξει και μια πλατφόρμα για τη Δημοκρατία!!!     


Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.