Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 10:55

Το πρώτο φως του ήλιου

Το πρώτο φως του ήλιου

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
     Οι ειδικοί λένε πως, όταν εμβολιάζεται ένα άτομο αποκτάει αντισώματα κι έτσι αν κολλήσει τον κορωνοϊό, περνάει αυτή την αρρώστια πιο ανώδυνα.

 Άρα το όλο ζήτημα με τα εμβόλια περιστρέφεται γύρω απ’ αυτόν τον μηχανισμό, που διαρκεί γύρω στους επτά μήνες.

Τόση είναι, άλλωστε και η διάρκεια του πιστοποιητικού, που παίρνουν όλοι οι εμβολιαζόμενοι πολίτες για να κυκλοφορούν ελεύθερα. 

Κάποιοι συμπολίτες, λοιπόν, πλήρωσαν από τη τσέπη τους κι έκαναν το τεστ αντισωμάτων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον προβλεπόμενο χρόνο λήξης των εμβολίων, που είχαν κάνει.

Τότε με έκπληξή τους διαπίστωσαν πως, αυτά τα αντισώματα είχαν εξαφανιστεί πλήρως ή βρισκόντουσαν σε οριακή κατάσταση εξαφάνισης.

Άρα τα οφέλη από το εμβόλιο είχαν πάει περίπατο και τα εμβολιασμένα άτομα βρισκόντουσαν στην ίδια κατάσταση μ’ εκείνη του οποιοδήποτε ανεμβολίαστου πολίτη.

Τα άτομα αυτά, όμως, διέθεταν το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού κι έτσι μπορούσαν να κυκλοφορούσαν ελεύθερα, ενώ από την άλλη μεριά τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας τους κυνηγούν «θεοί καιροί και δαίμονες…». 

Αν ισχύει το ίδιο σε πολυπληθέστερη ομάδα ατόμων, τότε το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό, για την ασφάλεια που παρέχουν τα εμβόλια στο προβλεπόμενο διάστημα.

Από την άλλη μεριά είναι και θέμα ηθικής τάξης, γιατί δεν μπορεί να διώκεται κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ ο άλλος που βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση να μη διώκεται.  

Για να εκλείψει, λοιπόν, η οποιαδήποτε αμφιβολία γύρω από το χρόνο διάρκειας των εμβολίων, θα πρέπει στο μεσοδιάστημα των επτά μηνών να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων σ’ όλους τους πολίτες κι αυτό το τεστ να είναι δωρεάν.     

Ο γράφων, όταν κάθισε στο σκαμνί για να εμβολιαστεί, ζήτησε από τους επιφορτισμένους γιατρούς να γίνει πρώτα ένα τεστ αντισωμάτων, για να δει που βρίσκονται αυτά κι εκείνοι του είπαν πως: «Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο!».

Αλήθεια, τα πρωτόκολλα για την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος ποιός τα καθορίζει;

Γιατί βλέπουμε τον κύριο Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει κάθε λίγο και λιγάκι νέα μέτρα κι αυτά να ξεθωριάζουν γρήγορα σαν ψεύτικα πουκάμισα στο πρώτο φως του ήλιου!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.