Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 23:12

Συνέπεια, υποψήφιοι, αυτοδιοίκηση

Συνέπεια, υποψήφιοι, αυτοδιοίκηση

Της Μαργαρίτας Πουλοπούλου  
Ο καλός φίλος, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Καλαμάτα Μπροστά" και επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, Βασίλης Κανάκης, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σημειώνει ότι από τις 10 παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2019, μόνον οι 3 έχουν διατηρήσει τη συνοχή τους και έμειναν συνεπείς απέναντι σε όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους. 

Αυτό είναι μια πραγματικότητα, θλιβερή θα μπορούσαμε να πούμε, διότι κατά κανόνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν προτιμούνται οι αξιότεροι αλλά υπερισχύει η προτίμηση σε συγγενείς και φίλους. Δεν προτιμούνται όσοι έχουν πραγματική αγάπη για την πόλη, γνώσεις, ικανότητες, όραμα και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο. Αλλά εκείνοι που αντιλαμβάνονται την διοίκηση του δήμου σαν κομματικό φέουδο και όσοι αποζητούν έμμισθες θέσεις ευθύνης για να πετύχουν κοινωνική αναγνώριση που προφανώς δεν μπορούν να βρουν αλλού. 

Ο καλαματιανός λαός αποφάσισε, αλλά επιτρέψτε μου δημόσια να αναφέρω ότι αν είχε εκλεγεί ο Βασίλης Κοσμόπουλος πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Με όπλο του τις γνώσεις, την εμπειρία, την αγάπη του για την πόλη και τους πολίτες και τη διαφάνεια στη σχέση του δήμου με τους πολίτες θα μπορούσε να πάει την Καλαμάτα μπροστά. 

Ξεχωρίζω ανάμεσα στις πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις του, αυτή για την διάσωση των αρχαίων της Υπαπαντής. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στήριξε το πάνδημο αίτημα των Καλαματιανών για τη διάσωση των αρχαιοτήτων. Ήταν μια λαμπρή μέρα για την πόλη της Καλαμάτας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση πέρασε την πρόταση για σωστική ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή απείχαν της ψηφοφορίας, αλλά το έργο θα γίνει και θα γράφει… το όνομα του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου. Ας είναι… 

 

Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου