Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 18:33

"Το πλήρες φίμωμα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων είναι το σχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση"

"Το πλήρες φίμωμα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων είναι το σχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση"

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
Από την αρχή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούμε ένα κρεσέντο νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μία μεθοδευμένη και ωμή παρέμβαση, με μόνο στόχο να φιμωθεί πλήρως η φωνή των αντιπολιτευτικών παρατάξεων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Αυτό έγινε εμφανές για άλλη μία φορά από τις τελευταίες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις πρόσφατες δημαιρεσίες των ΟΤΑ. Η μείωση της αντιπροσώπευσης των μελών της αντιπολίτευσης στις επιτροπές των Δήμων και των Περιφερειών αποτυπώνουν γλαφυρά την ιδιοκτησιακή αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμποδίζει τη δημοκρατική συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη λειτουργία των οργάνων της Αυτοδιοίκησης με αποκλειστικό σκοπό  να σιγάσει τις φωνές κριτικής, να λογοκρίνει την αντίθετη άποψη.

Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης πρέπει να μένει αλώβητος από τις κομματικές ιδεοληψίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο σεβασμός στη δημοκρατική νομιμότητα δεν συνάδει με τις μεθοδεύσεις, αρχικά του κ. Θεοδωρικάκου και σήμερα του κ. Βορίδη και του κ. Πέτσα, δηλαδή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες σειρά από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τη λειτουργία των ΟΤΑ κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως μπροστά στο μικροκομματικό συμφέρον η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να καταπατήσει το Σύνταγμα.

Στη λειτουργία της Δημοκρατίας η κατοχύρωση της μειοψηφίας έχει προεξάρχοντα ρόλο. Οι δημοκρατικές φωνές μέσα στις Περιφέρειες και τους Δήμους πρέπει να παραμείνουν δυνατές, όσο και να ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία.

Και επειδή η Δημοκρατία, πέραν των ανωτέρω αξιών, ζει με την εναλλαγή στην εξουσία, η εξουσία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι εφήμερη, γιατί ο κόσμος γνωρίζει την πραγματικότητα. Ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης ειδικά, γνωρίζει ότι το επίπεδο του θεσμού είναι πολύ ανώτερο από αυτό που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον έχει καταδικάσει.

Αυτοδιοικητική επιτροπή Τοπικής και Περιφερειακης Ανάπτυξης Μεσσηνίας  ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.