Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 11:58

Το αυγό του φιδιού

Το αυγό του φιδιού

Του Δημήτρη Μπουσούνη  
     Όλοι εύχονται σήμερα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά κάποιοι τροφοδοτούν με όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων τους Ουκρανούς και ρίχνουν έτσι εσκεμμένα λάδι στη φωτιά.        

Αυτός ο πόλεμος απειλεί, όχι μόνο την παγκόσμια ειρήνη αλλά και τις φτωχές χώρες του κόσμου από μια πρωτόγνωρη επισιτιστική καταστροφή.

Στην Ευρωπαϊκή ήπειρο επικρέμεται από την μια μεριά ο κίνδυνος για έναν πυρηνικό όλεθρο κι από την άλλη μια κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

Στην Ουκρανία υπάρχουν σήμερα σε λειτουργία πάνω από δέκα πυρηνικοί αντιδραστήρες και δεν αποκλείεται, αν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, να έχουμε ένα νέο Τσερνομπίλ.

Δεν είναι ανάγκη, λοιπόν, να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα, για να προκληθεί πυρηνική καταστροφή, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοδήποτε, που έχει πρόσβαση σ’ αυτά τα εργοστάσια.

Αυτός ο πόλεμος φανέρωσε, εκτός των άλλων, πως η ευημερία της γηραιάς ηπείρου, σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στα φτηνά προϊόντα, που προέρχονται από τις Ρωσόφωνες περιοχές.

Η απαγόρευση εισαγωγής πρώτων υλών από την Ρωσική επικράτεια, πλήττει θανάσιμα την βασική αρχή της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς κι αυτό θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, κυρίως, οι φτωχές χώρες.        

Δεν υπάρχουν σήμερα ηγέτες με κύρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πιόνια του Αμερικανικού παράγοντα.

Κάνουν αυτό που τους λένε οι Αμερικανοί και στο τέλος οι αποφάσεις που παίρνουν, γυρίζουν μπούμερανγκ στις πλάτες των πολιτών, που τους έχουν εκλέξει. 

Από την έναρξη αυτού του πολέμου κι έπειτα, το Ευρώ σαν νόμισμα υποτιμάται συνέχεια έναντι του δολαρίου κι αυτό έχει τεράστια οικονομική επιβάρυνση επάνω στα καύσιμα κι όχι μόνο.

Δεν αποκλείεται στους επόμενους μήνες, να δούμε την τιμή της βενζίνης να ξεπερνάει τα τρία (3) Ευρώ το λίτρο και ο πληθωρισμός να σκαρφαλώνει κοντά στο 20%.

Όπως δείχνουν τα πράγματα λοιπόν ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά για τους Αμερικανούς.

Ενώ για όλους τους άλλους και κυρίως, για τη χώρα μας, είναι το αυγό του φιδιού, που εκκολάπτεται!!!Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.