Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 19:31

Τεχνικό Πρόγραμμα ματαιοδοξίας και αλαζονείας του δημάρχου Καλαμάτας

Τεχνικό Πρόγραμμα ματαιοδοξίας και αλαζονείας του δημάρχου Καλαμάτας

Του Δημήτρη Γ. Φαββατά*
Για τρίτη συνεχή χρονιά το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Καλαμάτας καταδεικνύει με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο όχι μόνο την αδιαφορία αλλά και την ανικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής να...

...αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σοβαρά ζητήματα της πόλης μας και να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των δημοτών μας.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας όχι μόνο δεν αποτελεί το έναυσμα και την αφετηρία για ανάπτυξη και προοπτική στο δήμο, αλλά αντίθετα τον καταδικάζει σε μαρασμό και οπισθοδρόμηση, καθώς κανένα νέο αναπτυξιακό έργο και καμία νέα μελέτη δεν προβλέπονται. Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης αντί να επικεντρώνεται η δημοτική αρχή στη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αναλώνεται σε έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού, που μοναδικό σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία του κ. δημάρχου και να  διαφυλάξουν την υστεροφημία του. Είναι, αλήθεια, τόσο αναγκαίο στην παρούσα φάση να δαπανηθούν περίπου 2.500.000 € για την ανάπλαση του παλιού νοσοκομείου, όταν οι δαπάνες για τον ηλεκτροφωτισμό μειώνονται σχεδόν στο μισό καταδικάζοντας τις δημοτικές ενότητες, τα τοπικά διαμερίσματα και τις γειτονιές της πόλης μας στο σκοτάδι; Είναι, αλήθεια, προτιμότερο να πληρώσουν οι δημότες άλλα 900.000 € περίπου για την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας, όταν σε βασικούς δρόμους δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και φωτεινοί σηματοδότες και όταν οι παιδικές χαρές είναι όχι μόνο ακατάλληλες αλλά και επικίνδυνες για τα παιδιά;
Για τρίτη συνεχή χρονιά αγνοούνται προκλητικά οι πρώην καπποδιστριακοί δήμοι. Φαίνεται ότι ο κ. δήμαρχος έχει επιλεκτική μνήμη και θυμάται τους πρώην δήμους Άριος, Θουρίας και Αρφαρών μόνο όταν πρόκειται να επιβάλει τα δημοτικά τέλη.  Αντί να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη για όλο το διευρυμένο δήμο Καλαμάτας, να πραγματοποιούνται έργα υποδομής και ανάπτυξης και να μην αισθάνονται οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών πολίτες δεύτερης κατηγορίας, η δημοτική αρχή περιορίζεται μόνο σε κάποια έργα «παρηγοριάς», τα περισσότερα από τα οποία κατακερματίζονται και πραγματοποιούνται με απευθείας αναθέσεις εξαργυρώνοντας έτσι ο κ. δήμαρχος πολιτικές φιλίες και προεκλογικές δεσμεύσεις.
Η πρότασή μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας είναι σαφής και ξεκάθαρη: Πεποίθησή μας είναι ότι η ευημερία για την πόλη μας θα έρθει με την αξιοποίηση των πολύτιμων φυσικών κεφαλαίων της, την παραλιακή ζώνη και τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, τα οποία καθώς φαίνεται έχει λησμονήσει πλήρως η παρούσα δημοτική αρχή. Η πρόοδος θα προέλθει επίσης από την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και την πραγματοποίηση έργων υποδομής και ουσίας που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών μας και θα διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

*Δημοτικός  Σύμβουλος
Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας