Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 02:09

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη

Σε λίγες ημέρες, όπως είναι γνωστό, θα μιλάμε πλέον για μια θλιβερή επέτειο, γιατί κλείνει ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην ουσία, όμως, αυτή η διαμάχη δεν αφορά μόνο την εν λόγω περιοχή, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Όλο αυτό το διάστημα τους χιλιάδες νεκρούς, τις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και περιβάλλον τα επισκιάζει μια αισχρή προπαγάνδα, που δεν έχει προηγούμενο.

Μέσα απ’ αυτήν κάποιοι, που έχουν συμφέροντα, ρίχνουν συνέχεια λάδι στη φωτιά και δε βοηθούν στην αποκλιμάκωση της έντασης αλλά ούτε και στη διαφώτιση της ανθρωπότητας για τα πραγματικά αίτια του πολέμου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, στην ουσία είναι κομπάρσοι σ’ αυτήν την υπόθεση κι ακολουθούν πιστά τις αποφάσεις των Αμερικανών.

Κατά συνέπεια το αν συνεχιστεί ή όχι αυτή η διαμάχη, δεν εξαρτάται μόνο από τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά κι από τους Αμερικανούς.

Αυτοί είναι, κυρίως, οι πιο κερδισμένοι απ’ αυτόν τον άθλιο πόλεμο, γιατί από τη μια μεριά ενισχύει την οικονομία τους, ενώ από την άλλη δοκιμάζουν στην πράξη τα οπλικά τους συστήματα.

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται, είναι απλό αλλά ταυτόχρονα και μακάβριο: Πόσες χιλιάδες αθώες ψυχές θα πρέπει να θυσιαστούν ακόμη τόσο στα πεδία των μαχών αλλά κι από τον άμαχο πληθυσμό, για να μην τρωθούν τα συμφέροντα και το γόητρο των δύο υπερδυνάμεων;

Στην προκειμένη περίπτωση, απ’ ότι φαίνεται, η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει πίσω, γιατί εκτός των άλλων είναι και θέμα γοήτρου.

Όπως, άλλωστε, δεν έκανε πίσω και η Αμερική στους αλλεπάλληλους καταστροφικούς πολέμους, που διεξήγαγε ανά την υφήλιο τις προηγούμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, μετά το πέρας αυτού του χειμώνα, θα ενταθούν οι εχθροπραξίες στην εμπόλεμη ζώνη γι’ αυτό και οι δυτικοί στέλνουν συνέχεια οπλικά συστήματα στους Ουκρανούς.

Άρα το μόνο που απομένει, είναι να ξεσηκωθούν οι λαοί, κυρίως, της Ευρωπαϊκής ηπείρου, για να σταματήσει αυτός ο βρώμικος πόλεμος.

Διαφορετικά αυτή η λαίλαπα που σιγοκαίει, μπορεί να εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με πυρηνικά όπλα, που θα προκαλέσουν τον όλεθρο!!!!!      

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.