Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 17:00

Σχόλιο του τοπικού ΚΚΕ για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Σχόλιο του τοπικού ΚΚΕ για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
«Να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουμε συνένοχοι στο φόνο», ζητάει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που καλεί τα Σωματεία και όλους τους φορείς να αναστείλουν το σχεδιασμό για την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αμερικανο-νατοικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας…

Επιπλέον, το τοπικό ΚΚΕ σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διακετάχεται από τη λογική «και αριστερός και ευρω-νατοϊκός». Ειδικότερα, σε σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, σχετικά με την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, σημειώνονται τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε και τι συμφώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ΓΓ του ΟΗΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα και το στρατιωτικό της αεροδρόμιο σχεδιάζεται η έλευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Στην πραγματικότητα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδιάζεται να έρθουν στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν τα Αμερικανο-νατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και μυρίζει μπαρούτι όπως δείχνουν και τα πρόσφατα γεγονότα της Αιγύπτου. Τα αεροσκάφη αυτά ελέγχονται απευθείας από το έδαφος των ΗΠΑ και έχουν αξιοποιηθεί σε φονικές «αποστολές ακριβείας» στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Υεμένη.
Είναι γνωστή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ. Εκείνο που πρέπει να διευκρινιστεί και να απαντηθεί είναι το ποια είναι η στάση της εκκολαπτόμενης «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ μιας και στο πρόσφατο συνέδριό του απέφυγε σαν το διάολο το λιβάνι την αναφορά στο θέμα ΝΑΤΟ.
Άραγε η κυβερνώσα αριστερά θα καταργήσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, θα απαγορεύσει την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μεσσηνία ή θα συνεχίσει να επιτρέπει στους μακελάρηδες να εξοντώνουν χώρες και λαούς ολόκληρους; Η λογική «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ», δηλαδή και «αριστερός και ευρωνατοϊκός» δεν μπορεί να δώσει καμιά προοπτική αντίθετα θα φέρει νέα προβλήματα στον ελληνικό και όχι μόνο λαό.
Ο μεσσηνιακός και γενικότερα ο ελληνικός λαός χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ, να συμπορευτεί με τη γραμμή πάλης του ΚΚΕ, τη μόνη καθαρή αντιιμπεριαλιστική στάση. Επιβάλλεται να καταδικαστεί αυτό το ενδεχόμενο από τα εργατικά σωματεία αλλά και από όλους τους φορείς με τον πιο καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο. Να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουμε συνένοχοι στο φόνο».