Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 03:00

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την απόφαση για την αναπλήρωση μαθημάτων τα απογεύματα

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την απόφαση για την αναπλήρωση μαθημάτων τα απογεύματα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σύμφωνα με την οποία θα γίνεται…

…αναπλήρωση μαθημάτων, τα απογεύματα, για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη. Με αυτές τις λογικές προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να τιμωρήσουν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται!
Οι μαθητές αγωνίζονται για να αλλάξουν το σχολείο της παπαγαλίας, των απανωτών εξετάσεων, της παραπαιδείας, των ελλείψεων σε υποδομές και καθηγητές.
Αγωνίζονται για να αλλάξουν το σχολείο που τους θέλει στοιβαγμένους σε τριαντάρια τμήματα να ξεπαγιάζουν το χειμώνα.
Αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά των χιλιάδων κακοπληρωμένων εργαζομένων και ανέργων, που δεν έχουν γεμάτο στομάχι, που απειλείται το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν πίσω από τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλειά, στη ζωή.
Να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές των διευθυντών και των καθηγητών τους.
Κανένας μαθητής δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη σε κάθε σχολείο.
Να γενικευτεί η συζήτηση, η ενημέρωση για το νέο νόμο και την κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στα σχολεία, στη ζωή και το μέλλον μας.
Για το σχολείο και τη μόρφωση που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, με ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο, με αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση μετά από αυτό.
Δεν υπάρχει καμιά χαμένη ώρα μαθήματος, όταν πρόκειται για τον αγώνα ενάντια στο νέο σχολείο, στα αντιλαϊκά μέτρα που βασανίζουν εμάς και τις οικογένειες μας, στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συναποφασίζουν την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Στόχος της ΚΝΕ είναι να φουντώσουν οι μαθητικοί αγώνες πανελλαδικά, με ενιαίους στόχους και μορφές πάλης (ενιαία συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, καταλήψεις, αποκλεισμούς μεγάλων δρόμων κ.λπ.), να γίνουν βήματα στην οργάνωση του μαθητικού κινήματος, με αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, με πολύμορφες δραστηριότητες μέσα στα σχολεία, με συντονισμό των μαθητών με τον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό.