Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 20:13

Το πραγματικό δίλημμα τούτων των εκλογών

Το πραγματικό δίλημμα τούτων των εκλογών

Του Αντώνη Κατσά* 
Σε τούτες τις εκλογές ένα είναι το πραγματικό δίλημμα ή θα υποταχθούμε στα μνημόνια διαρκείας, στους κανονισμούς μόνιμης επιτήρησης και τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για την υπόλοιπη ζωή μας και την υπόλοιπη ζωή των παιδιών μας ή…

Του Αντώνη Κατσά* 
Σε τούτες τις εκλογές ένα είναι το πραγματικό δίλημμα ή θα υποταχθούμε στα μνημόνια διαρκείας, στους κανονισμούς μόνιμης επιτήρησης και τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για την υπόλοιπη ζωή μας και την υπόλοιπη ζωή των παιδιών μας ή…

…θα πάρουμε απόφαση να σπάσουμε τα δεσμά και τις αλυσίδες που μας αλυσόδεσαν. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Στις εκλογές όμως κρίνεται, κατά πόσο την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.
Προσέχτε όμως το κεφάλαιο σήμερα παίζει άλλο παιχνίδι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον Ελληνικό λαό.
Ο ΣΕΒ και ο Δασκαλόπουλος, μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης της χώρας μας του μεγάλου κεφαλαίου, στηρίζει ή αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κομμάτι της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, που από κάποιους χαρακτηρίζεται το πιο «φωτισμένο», με την έννοια ότι βλέπει πιο μπροστά τις εξελίξεις, προτιμά σήμερα που το σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα συστημικά δεκανίκια να την στηρίζουν, Ανεξάρτητοι Έλληνες ΔΗΜΑΡ, ΕΛΙΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ και ΡΥΑΚΙΑ, που όλοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με όλους με ένα και μόνο όρο, να μην αμφισβητηθεί η εξουσία του κεφαλαίου και των οργών του της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ. Από μια τέτοια λεγόμενη «κυβερνώσα αριστερά», το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αντιθέτως με ένα λαό στο περιθώριο με ένα κίνημα αδρανοποιημένο που περιμένει τους «σωτήρες» τους  με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, το κεφάλαιο εξασφαλίζει την επικυριαρχία του.
Δείτε τι έγινε την τελευταία διετία με το ΚΚΕ αποδυναμωμένο, γιατί ακόμη και δικοί μας άνθρωποι πίστεψαν σ’ αυτούς τους σωτήρες και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τι έγινε στο λαϊκό κίνημα.
Δείτε πως ο ενισχυμένος ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την ψήφο αυτή. Την ώρα που σφαγιάζονται τα δικαιώματα του λαού και η επίθεση σε κατακτήσεις αιώνων είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ ευνούχισε κάθε κινηματική διαδικασία, ακρωτηρίασε τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού μας, εξανέμισε κάθε ριζοσπαστική πρόθεση και ο κ. Τσίπρας  γυρίζει όλο τον κόσμο υπογράφοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στο σύστημα και τα όργανα του.
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ χρόνια ολόκληρα υπήρξε το δεκανίκι του ενός σκέλους του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ, αφού συνεργάστηκε μαζί του στην τοπική  αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλιστική κίνημα. Αφού έσπειρε ψευδαισθήσεις με τον κοινωνικό διάλογο και συνοδοιπόρησε  και συνοδοιπορεί με τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αφού υποστήριζε μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, την Ε.Ε., την συνθήκη του Μααστρίχτ, το σχέδιο Αναν.  Αφού πολέμησε και στάθηκε απέναντι στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα εμφανίζεται άλλοτε να κλαψουρίζει για την ενότητα της αριστεράς και άλλοτε να κουνάει το δάκτυλο στο ΚΚΕ με έπαρση και αλαζονεία φουσκωμένος από κάθε μορφής μεταγγίσεις του συστήματος. Ταυτόχρονα δίδει όρκους πίστης και αφοσίωσης στα όργανα των καπιταλιστών όπως η Ε.Ε..   
Σήμερα εξαπατά συνειδητά το λαό όταν υπόσχεται φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην Ε.Ε., μέσα στον λάκκο των λεόντων.
Ο Ελληνικός λαός και πρώτα και κύρια οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι ριζοσπάστες αριστεροί δεν πρέπει να παραπλανηθούν από μεγάλα λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, από φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού, από φραστικά πυροτεχνήματα και επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
Μέσα στην Ε.Ε με τον λαό στο περιθώριο, απλό θεατή των εξελίξεων και των κινήσεως κορυφής, το λέμε όσο πιο καθαρά μπορούμε, λύσεις  φιλολαϊκές, δεν υπάρχουν.
Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε αυτιά, να σπέρνουμε αυταπάτες, να λέμε ψέματα για να πάρουμε κάποιους ψήφους παραπάνω. Οι ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, έχουν εγκληματίσει στην κυριολεξία εις βάρος του Ελληνικού λαού και πρέπει ο λαός να αποδώσει τις τεράστιες ευθύνες που τους ανήκουν.
Όλοι μαζί στήριξαν και στηρίζουν την κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που ξεκλήρισε την αγροτιά.
Όλοι μαζί αποδέχθησαν το στόχο της Ε.Ε. για μείωση του αγροτικού πληθυσμού στο 6%. 
Όλοι μαζί συνήργησαν στο να διαλυθεί ο ΑΣΟ, να καταργηθούν οι τιμές ασφαλείας, να μπουν ποσοστώσεις στα  προϊόντα μας, να επιβληθούν πρόστιμα συνεπευθυνότητας, να αποσυνδεθούν οι επιδοτήσεις από την παραγωγή.
Επιταγές της Θεάς που λατρεύουν, της Ε.Ε της ΟΝΕ  και της συνθήκης του Μαάστριχτ, ήταν η αθρόα εισαγωγή προϊόντων, που διέλυσε την παραγωγική βάση της χώρας, έβαλε λουκέτο στις ντόπιες μικρές βιοτεχνίες, εκτίναξε την ανεργία στα ύψη.
Όλα αυτά και πολύ περισσότερα, έγιναν απόλυτα συνειδητά και προγραμματισμένα για να ωφεληθούν μια χούφτα επιχειρηματίες και να εξαθλιωθεί ο λαός ώστε να καταντήσει βορά στο αδήφαγο κέρδος τους.
Γι’ αυτό και εξαπατά με τον πιο άθλιο και προκλητικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ όταν σπέρνει ψευδαισθήσεις στον λαό ότι μπορεί η Ε.Ε. να αλλάξει και να γίνει καλύτερη και φιλολαϊκή. Είναι ένα τεράστιο ψέμα, είναι μια χυδαία προσπάθεια εξαπάτησης, είναι μια μεγάλη αθλιότητα.
Η ΕΟΚ  και η διάδοχος της Ε.Ε. ιδρύθηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί ως όργανο των κεφαλαιοκρατών και έτσι θα παραμείνει.

*Δικηγόρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ

**Βιογραφικό: Γεννήθηκε στη Γλυφάδα Πυλίας Μεσσηνίας το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1985 μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος του λαϊκού κινήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Διετέλεσε επί 6 χρόνια μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και εκπρόσω­πος των επιστημονικών φορέων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας (μετά τους σεισμούς). Επικεφαλής του Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού (ΕΜΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002. Διετέλεσε πρόεδρος επί 12 χρόνια του ερασιτεχνικού σχήματος «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και σήμερα και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος. Μέλος της Εκτελεστι­κής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας.
Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ στις εκλογές από το 2000 έως το 2012. Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ το 2009.
Τέλος  είναι γνωστοί οι αγώνες του για το περιβάλλον στην Μεσσηνία (για το κλείσιμο στα Λατομεία στα Λεϊκα, της Χωματερής στον Μπουρνιά, της  χωματερής στην Μαραθόλακα) και επίσης δεκάδες φορές έχει υπερασπιστεί σαν Δικηγόρος εντελώς αφιλοκερδώς αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και του αγροτικού κινήματος.