Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ασπρόχωμα - Στέγη κτηρίου ΑΤΕ, Σιδηροδρομικός Σταθμός

Η άθλια εικόνα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ασπροχώματος Η άθλια εικόνα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ασπροχώματος

Του Νίκου Χριστόπουλου* 
Ο χαρακτηρισμός «τριτοκοσμική» δεν αρκεί για να περιγραφούν οι συνθήκες που επικρατούν και τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος. Δυστυχώς τα φαινόμενα εγκατάλειψης και παρακμής συνεχίζουν να…
(φωτογραφίες)

Του Νίκου Χριστόπουλου* 
Ο χαρακτηρισμός «τριτοκοσμική» δεν αρκεί για να περιγραφούν  οι  συνθήκες που επικρατούν και τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος. Δυστυχώς τα φαινόμενα εγκατάλειψης και παρακμής συνεχίζουν να…

…υφίστανται με αμείωτο ρυθμό, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τους κατοίκους του Ασπροχώματος πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
Ειδικότερα, κάτοικοι του Ασπροχώματος της περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού, αγωνίζονται επί 15 και πλέον χρόνια, με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουν, για την απαραίτητη απομάκρυνση του κατεστραμμένου αμιαντοτσιμέντου (το γνωστό ελενίτ) που χρησιμοποιείται ως υλικό επικάλυψης της στέγης του κτηρίου της ΑΤΕ και αντικειμενικά αποτελεί άμεση απειλή για την δημόσια υγεία. Κάτοικοι έχουν αναφερθεί πολλάκις, και στο παρελθόν, σε αυξημένα κρούσματα καρκίνου που οφείλονται  στις ίνες αμιάντου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.
Επιπροσθέτως, ανησυχούν κυρίως για τα παιδιά τους, επειδή το τελευταίο διάστημα ο Σιδηροδρομικός σταθμός του Ασπροχώματος μετετράπη σε μια επιπλέον  εστία μόλυνσης, με επακόλουθο  παραβατικές, επικίνδυνες δραστηριότητες, λόγω  της απαξίωσης του σταθμού, που βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πραγματικής κατάρρευσης.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, έχοντας αναγνωρίσει από προηγούμενη θητεία του την κοινώς αποδεκτή ως απαράδεκτη κατάσταση στο Ασπρόχωμα, απτόητος συνεχίζει να επιδίδεται σε ανούσια έργα διακοσμητικού χαρακτήρα που αφορούν αποκλειστικά στην κεντρική πλατεία και την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την δημόσια υγεία και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών.
Πιστεύω ότι οι καιροί ωρίμασαν και επιτάσσουν  στην Δημοτική αρχή να αποβάλει σύντομα τις αλαζονικές νοοτροπίες και καθεστωτικές αντιλήψεις, ώστε επιτέλους να αφοσιωθεί στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας, εφόσον βεβαίως συμφωνούμε πως η πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης πηγάζει πρωτίστως από το επίπεδο ποιότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

*Σύμβουλος Κοινότητας Ασπροχώματος