Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 12:12

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου βουλευτή Ηλία Κανάκη

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου βουλευτή Ηλία Κανάκη

ΚΙΔΗΣΟ 
Συμπατριώτισσες συμπατριώτες, είμαι ο Ηλίας Κανάκης και είμαι όπως κι εσείς γέννημα θρέμμα Μεσσήνιος. Είναι γνωστό ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στη συνείδηση του Πολίτη, έχουν δικαίως καταγραφεί ως οι κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης…

ΚΙΔΗΣΟ 
Συμπατριώτισσες συμπατριώτες, είμαι ο Ηλίας Κανάκης και είμαι όπως κι εσείς γέννημα θρέμμα Μεσσήνιος. Είναι γνωστό ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στη συνείδηση του Πολίτη, έχουν δικαίως καταγραφεί ως οι κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης…

Οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν τους ανθρώπους εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο, σε μια  ιδιαιτέρως δύσκολη χρονική συγκυρία, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για λάθη.
Οι ιδανικές επιλογές όπως αυτές παρουσιάζονται-προτείνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι συγκεκριμένες, και «φυσικά» περιορίζονται στα δύο μεγάλα κόμματα, στα λεγόμενα φαβορί των εκλογών. Δυστυχώς όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι αρχηγοί και οι εκπρόσωποι των δύο «φαβορί» κομμάτων σε τοπικό επίπεδο, δεν σεβάστηκαν την Μεσσηνία και την άφησαν στο έλεος του Θεού και των μεγάλων συμφερόντων, στερώντας της ακόμα και την παραμικρή ευκαιρία για ανάπτυξη.
Για να λέμε τα πράγματα με τ΄ ονομά τους, από την μία πλευρά έχουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Μεσσηνιακής καταγωγής - κατά δηλωσή του - Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, παρ όλο που και οι πέτρες γνωρίζουν ότι είναι Αρκάς και γεννήθηκε στην Αθήνα. Το ερώτημα που τίθεται από εμένα προσωπικά, αλλά και από μεγάλη μερίδα των Μεσσήνιων Πολιτών, είναι αναμφίβολα το κατά πόσο υπερήφανος θα πρέπει να αισθάνεται ο Πρωθυπουργός αυτής της Χώρας για το έργο που έχει επιτελέσει εντός της εκλογικής του Περιφέρειας.
Ξεκινώντας από την - τάχα γενέτειρά του - Πύλο, στην οποία έρχεται συνήθως για διακοπές ή για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα -συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων- διαπιστώνουμε προκλητική αδιαφορία για τον Δήμο, τόσο από τον ίδιο αλλά και από τις ομοιόχρωμες και μη αρμόδιες τοπικές Αρχές. Θα περίμενε κανείς ότι θα αποτελούσε προτεραιότητα η επίλυση καίριων ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών κι όχι αν έφαγε μπαρμπούνι σε υπερπολυτελές θέρετρο παρέα με ημέτερους οικονομικούς και κομματικούς παράγοντες.
Αναφέρω χαρακτηριστικά το διαρκές οικολογικό έγκλημα που συντελείται εντός της περιοχής του ανεξέλεγκτου σκουπιδότοπου στην θέση Άγιος Νικόλαος Πύλου Μεσσηνίας, όπου πρωταγωνιστεί η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και η κακή διαχείριση, που έχει σαν αποτέλεσμα την έκθεση σε τεράστιο κίνδυνο της δημόσιας υγείας και την προσβολή της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας.
Και ρωτώ τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του σε επίπεδο Νομού, για τα δημόσια αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, ποιες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και ποια αναπτυξιακά προγράμματα έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση;
-Ποια άραγε είναι η θέση του κ. Σαμαρά για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Σχολεία του Νομού μας;
-Ποιες είναι οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την Υγειονομική Περίθαλψη των Μεσσήνιων Πολιτών; Πόσο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ο Πρωθυπουργός όταν τα αγροτικά Ιατρεία που στεγάζονται στα μικρά χωριά του Νομού μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο αναγκάζοντας τους Μεσσήνιους συμπολίτες μας να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη Ιατρική περίθαλψη που δικαιούνται;
Όσον αφορά στο συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την Πρωτογενή Παραγωγή, πως μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός να εξηγήσει την απίστευτη κωλυσιεργία στην Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας; Για ποιο λόγο δεν ενέργησε ώστε να δοθεί στο συγκεκριμένο προϊόν υπεραξία, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολύπαθο ελαιοκομικό κλάδο του Νομού μας να ανθίσει όπως του αξίζει; Αντίθετα άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη των μεγάλων συμφερόντων.
Ποιά είναι η ανάπτυξη που επήλθε στον τομέα του Τουρισμού και πως μπορεί αυτή να επιτευχθεί όταν δεν υπάρχει επαρκής προσβασιμότητα των Πολιτών από θάλασσα, γη και αέρα; 
Ούτε τον εφιάλτη με τα κουνούπια δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν, αναγκάζοντας  τους πολίτες να «φυλακίζονται» με το σούρουπο στα σπίτια τους.
Ας δούμε όμως την εναλλακτική επιλογή των Μεσσήνιων, δηλαδή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο φερόμενος ως μελλοντικός Μεσσίας - Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας τον εαυτό του στην μάχη της ψήφου ξεκίνησε από το Άγιο Όρος και κατέληξε στο Βατικανό. Ίσως πιστεύει πως η σωτηρία της χώρας μας αποτελεί φαινόμενο μεταφυσικό, για τον λόγο αυτό ξεκίνησε από νωρίς τις διαπραγματεύσεις με τους αντιπροσώπους του Θεού. Ατυχώς για μας η Μεσσηνία φημίζεται για τα λιοτρίβια της κι όχι τα μοναστήρια της.
Και ρωτώ τον κ. Τσίπρα γιατί -παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου- ο βασικός εκπρόσωπος και προστατευόμενός σας νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκος κατάπιε κυριολεκτικά την γλώσσα του, αποφεύγοντας να πάρει θέση για μεγάλα ζητήματα και κυρίως για το σκάνδαλο που πρόσφατα ξέσπασε σχετικά με την περιβόητη βίλα της Κορώνης του Τ.Δ. Βασιλιτσίου; Άραγε δεν γνώριζε ή εσκεμμένα απέφυγε να πάρει θέση και γι’ αυτό το καίριο ζητήμα, αφιερώνοντας ως θυσία στον Βωμό της ολιγαρχίας του πλούτου, μια ολόκληρη περιοχή και εδραιώνοντας καταστάσεις που ταλανίζουν την Κοινωνία μας, με ότι αυτό συνεπάγεται; Δεν μπορεί οι πολιτικοί να είναι -ειδικά- στον Νομό τους και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.
Καταλήγοντας, απευθυνόμενος σε όλους τους συμπατριώτες Μεσσήνιους, τους παροτρύνω να ψηφίσουν ανθρώπους αυτοδημιούργητους οι οποίοι δεν είναι απλώς επισκέπτες-τουρίστες, αλλά ζουν από αυτή τη γη και δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τόπο. Πολλοί από σας γνωρίζετε ότι είμαι ένας από αυτούς. Προτείνω όλοι να ψηφίσουμε τουλάχιστον ανθρώπους που η συμμετοχή τους στα κοινά δεν αποτελεί ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά βασίζεται αποκλειστικά στην ανιδιοτελή αγάπη γι’ αυτό τον τόπο.
Σε αυτές τις κρίσιμες για την Χώρα μας εκλογές, ας αποβάλλουμε όλους αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς οι οποίοι επί χρόνια μας κυβερνούν, δίνοντας παράλληλα τη σκυτάλη για εκπροσώπηση σε ανθρώπους άφθαρτους και αυτοδημιούργητους, ώστε να συμβάλουν τα μέγιστα στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Με εκτίμηση,

Ηλίας Κανάκης  

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών