Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:56

«ΟΧΙ. Στις 5 Ιουλίου μιλάμε εμείς»

«ΟΧΙ. Στις 5 Ιουλίου μιλάμε εμείς»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής λάβαμε από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας...

...«Τώρα μιλάμε εμείς. Εμείς που πέντε χρόνια τώρα φτωχαίνουμε, δυσκολευόμαστε, αγωνιούμε, απελπιζόμαστε, παλεύουμε, ξενιτευόμαστε.
Τώρα μιλάμε εμείς. Αποφασισμένοι απέναντι σε εκείνους που θέλουν να μας καταδικάσουν σε φτώχεια κι εξαθλίωση χωρίς τέλος. Όρθιοι απέναντι σε όσους μας βλέπουν σαν αριθμούς. Ευθυτενείς απέναντι σε όσους υποτιμούν και προσβάλλουν βάναυσα τους λαούς. Δυνατοί απέναντι σε εκείνους που θέλουν να μας σύρουν στην υποταγή. Περήφανοι όπως περήφανοι είναι πάντα όσοι αγωνίζονται για τη δημοκρατία.
Εμείς, το κίνημα αλληλεγγύης, οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον τρία χρόνια τώρα με όλους τους τρόπους, σε καλούμε να πεις ΟΧΙ για να ζήσουμε όλοι σε μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική. Σε καλούμε να πεις ΟΧΙ γιατί τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Οι επόμενες γενιές αξίζουν ένα μέλλον φωτεινό και χαρούμενο.
Την ώρα που εκείνοι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν στον τρόμο, εμείς μετριόμαστε με το μέλλον. Είναι η στιγμή να πούμε ΟΧΙ στο φόβο. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση. Αποδεδειγμένα!

Είμαστε πολλοί, έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε!

Οι δομές αλληλεγγύης:
Ομάδες τροφής, αγορές χωρίς μεσάζοντες, συνεταιριστικές ομάδες, κοινωνικές κουζίνες και παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία φαρμακεία αλληλεγγύης, ομάδες ενάντια στους πλειστηριασμούς, κοινωνικά φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια, αλληλέγγυες δομές σωματείων, πολιτιστικές ομάδες»