Τρίτη, 01 Μαϊος 2012 23:34

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του λαού είναι απαραίτητη για έναν άλλο δρόμο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του λαού είναι απαραίτητη για έναν άλλο δρόμο

Του Παναγιώτη Κάτσαρη,
υποψήφιου βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το ευρύ αυτό μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, παρεμβαίνει στη μάχη των εκλογών για να αντιπαλέψει και στο πεδίο αυτό το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο των μνημονίων και της εξαθλίωσης. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Να συμπορευτούμε στον κοινό αγώνα, όπως βρεθήκαμε τόσο καιρό στο εργατικό κίνημα, στους δρόμους και τις πλατείες του λαϊκού ξεσηκωμού. Με νέα ελπίδα στον χειμαζόμενο λαό και δύναμη στις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος. Για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τη νέα επίθεση κοινωνικού κανιβαλισμού και απολυταρχικού παροξυσμού που κυνικά προαναγγέλλουν καναλάρχες, βιομήχανοι, τραπεζίτες, ΕΕ και ΔΝΤ.
Αυτή την πολιτική υπηρετούν και γι' αυτό πρέπει να μαυριστούν, όλα τα κόμματα του συστήματος. Όλο το φάσμα της Δεξιάς, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ, ο Καμμένος και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Και μαζί τους, διεκδικεί συγκυβέρνηση ή άλλη συνεργασία η αυτοαποκαλούμενη Κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, και της Κατσέλη. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος από τη φτώχεια, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την αντιδραστική πολιτική, ότι μπορούμε να ζήσουμε πραγματικά αλλιώς. Μόνο όμως μέσα από τη σύγκρουση ώστε να φύγει η χούντα του κεφαλαίου και η τριπλή κατοχή ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικής κυβέρνησης/κεφαλαίου. Με παλλαϊκό ξεσηκωμό, με αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων-ανέργων και ευρύτερη κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης. Έχουμε γνώση της ιστορίας και συνείδηση για το ποιος είναι απέναντι μας.
Είναι πρώτα και κύρια ο ίδιος ο καπιταλισμός, στη μεγαλύτερη κρίση του από το Μεσοπόλεμο. Αυτή η κρίση θα κυοφορήσει την πιο γιγαντιαία κοινωνική αναμέτρηση που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Ανάμεσα στις πιο αδηφάγες, από ποτέ, δυνάμεις του κεφαλαίου και στις πιο πολυπληθείς και πιο μορφωμένες από ποτέ δυνάμεις τις εργασίας. Εμείς παίρνουμε θέση. Αντιπαλεύουμε τον καπιταλισμό, ένα σύστημα στηριγμένο στο κέρδος και την εκμετάλλευση, είμαστε με μια κοινωνία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια αυτών που τον παράγουν.
Είναι η ευρωζώνη και η ιμπεριαλιστική ΕΕ. Είναι η αστική τάξη προσδεμένη στην «ευρωπαϊκή προοπτική». Η ΕΕ λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν το στρατηγείο των ισχυρών για την κοινή επίθεση στους λαούς. Δεν είναι σπίτι, είναι φυλακή. Το ευρώ συντελεί καθημερινά στην καταδίκη μας, στην καταβαράθρωση των εισοδημάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, στον αέναο εγκλωβισμό στη θηλιά του ληστρικού χρέους. Παίρνουμε και εδώ θέση: Η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ είναι αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε θετική προοπτική, για να ορίζει ο λαός την τύχη του.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεκάθαρη θέση και καλεί όλο το λαό να πάρει θέση στην πλευρά της ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και όλων των μνημονίων. Για τη διαγραφή του χρέους. Για την έξοδο από την Ε.Ε. και το Ευρώ. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για μια άλλη κοινωνική πορεία προς το συμφέρον των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι των κεφαλαιοκρατών. Αυτή, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η θέση μιας Αριστεράς που ενώνεται με το σκοπό της. Για αυτό δεν είναι ρεαλιστική μια προγραμματική η εκλογική συμφωνία με τις δυνάμεις της αριστεράς που εναποθέτουν τις λύσεις μέσα στο ευρώ και την Ε.Ε. ή τις παραπέμπουν σε ένα ακαθόριστο μέλλον λαϊκής εξουσίας. Η αναζήτηση, μάλιστα, «προοδευτικών» κυβερνητικών λύσεων καταλήγουν πάντα στην απογοήτευση, την απαξίωση και τη διάλυση της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος.
Αγωνιζόμαστε για μια άλλη Αριστερά. Που θα παντρέψει τον καθημερινό αγώνα με στρατηγικές απαντήσεις, με τη σύγχρονη ανάγκη της ανατροπής. Στο εγχείρημα αυτό προσπαθούμε να συμπορευθούμε με όλους τους αγωνιστές, με όλες τις τάσεις που δεν βολεύονται με την Αριστερά που είτε πετάει την μπάλα στην εξέδρα, είτε επιμένει στο «εφικτό» της διαπραγμάτευσης μέσα στο σύστημα. Και δεν φοβόμαστε να παλέψουμε για το μέλλον. Για αυτό το μέλλον που τρομάζει τα επιτελεία των «από πάνω». Για αυτό και φοβούνται την αντικαπιταλιστική Αριστερά, τρέμουν στην προοπτική της εκλογικής επιτυχίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της κοινοβουλευτικής της εκπροσώπησης. Ζητάμε τη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ψήφο και αγωνιστική συμπόρευση. Για το πιο ενωτικό, πλατύ, ρεαλιστικό και αναγκαίο σχέδιο. Για ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα ρήξης και ανατροπής της επίθεσης. Με κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς. Για να πάρουν δρόμο συγκυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ και πολιτική του κεφαλαίου.