Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 21:18

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στην Καλαμάτα: Από αρχές Γενάρη η κατάργηση υποστελεχωμένων υπηρεσιών

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στην Καλαμάτα: Από αρχές Γενάρη η κατάργηση υποστελεχωμένων υπηρεσιών

ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη θα ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου σχεδιασμού αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπει την κατάργηση των αστυνομικών υπηρεσιών στα Φιλιατρά, το Κοπανάκι, το Πεταλίδι, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, το Σάββατο, ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Ο αρχηγός τόνισε ότι η προσπάθεια της Αστυνομίας είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, κάτι που σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με μικρές, υποστελεχωμένες και ελλιπείς σε μέσα Υπηρεσίες αλλά με μεγαλύτερα σχήματα, βιώσιμα και λειτουργικά…

Κατά την παραμονή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο αρχηγός της αστυνομίας είχε συναντήσεις με τα όργανα που εκπροσωπούν τους απόστρατους αστυνομικούς, με τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών και με τους αξιωματικούς και το υπόλοιπο προσωπικό της Διεύθυνσης. Τον συνόδευε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος και φυσικά ο διευθυντής αστυνομίας Μεσσηνίας, Ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής.
Σε δηλώσεις του ο αρχηγός κ. Τσουβάλας σημείωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν «να γνωρίσουμε τους συναδέλφους από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από την αστυνομική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 5-6 χρόνια μιας δύσκολης οικονομικής προσαρμογής. Μεταφέρουμε την άποψη πως επιχειρούμε μια περιφερειακή αναδιάταξη των υπηρεσιών της Αστυνομίας, τη λεγόμενη διοικητική αναδιοργάνωση του Σώματος και μεταφέρουμε και ένα μήνυμα για την επίτευξη διοίκησης των αστυνομικών υπηρεσιών σε ένα πιο ανθρωποκεντρικό επίπεδο, καθώς και για μια πιο εξωστρεφή δράση των αστυνομικών στις τοπικές κοινωνίες».
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στη Μεσσηνία για την απόφαση κατάργησης αστυνομικών υπηρεσιών στην περιφέρεια, ο αρχηγός απάντησε: «Εκτιμώ πως η αστυνομία σχεδιάζει το καλύτερο δυνατό για το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, με σεβασμό στα δικαιώματά του και στην αξιοπρέπεια των πολιτών. Φεύγουμε από μικρά σχήματα υποστελεχωμένα σε προσωπικό και με λίγο εξοπλισμό, πάμε σε μεγαλύτερα σχήματα, βιώσιμα, λειτουργικά, που πιστεύω ότι ο κόσμος θα αισθανθεί, θα καταλάβει και θα αναγνωρίσει την προσπάθεια της αστυνομίας να προσφέρει καλύτερές υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη».  Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού «θα ξεκινήσει από τις 10-15 Ιανουαρίου».
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε μέσα ή την ανεπαρκή συντήρηση των μέσων της αστυνομίας ο αρχηγός ανέφερε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υφίστανται στη διαχείριση του εξοπλισμού της αστυνομίας. Είναι μια μεγάλη αλήθεια, δεν την κρύβουμε αλλά κάνουμε μεγάλες προσπάθειες μέσω ένταξης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ και στα ευρωπαϊκά ταμεία εσωτερικής ασφάλειας, μέσω της διαδικασίας να πάρουμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ειδικά αυτοκίνητα και μηχανοκίνητο εξοπλισμό από τη διαδικασία των κατασχέσεων και του πρώην ΟΔΔΥ».
Τέλος ο αρχηγός κ. Τσουβάλας θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους αστυνομικούς και τις αστυνομικές υπηρεσίες «για τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχαμε τον τελευταίο χρόνο», για την «υπερπροσπάθεια που κάνουν σε πανελλαδικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τους καλούμε να υπηρετήσουν την αποστολή τους και το καθήκον τους».
Στ.Μ.