Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 11:05

Γαργαλιανιώτης και Μεθωναίος καλλιεργούσαν 1.100 δέντρα κάνναβης σε τρία στρέμματα!

Γαργαλιανιώτης και Μεθωναίος καλλιεργούσαν 1.100 δέντρα κάνναβης σε τρία στρέμματα!

ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΑΦΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 
Νέα μεγάλη χασισοφυτεία βρήκε η αστυνομία στην περιοχή των Γαργαλιάνων και αυτή τη φορά έπιασε επ’ αυτοφώρω και δύο καλλιεργητές, έναν κάτοικο Γαργαλιάνων και έναν κάτοικο Μεθώνης. Ειδικότερα στη θέση Κοκκινοχώραφα Γαργαλιάνων βρέθηκε φυτεία με 1.142 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στην οικία του κατοίκου των Γαργαλιάνων βρέθηκε και μικροποσότητα κοκαΐνης. Λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου η αστυνομία είχε βρει σε κοντινή  περιοχή, στη Βάλτα, δύο γειτονικές φυτείες με πάνω από 1.500 δενδρύλλια. Όπως σημειώνει η αστυνομία, οι καλλιεργητές της φυτείας που βρέθηκε στα Κοκκινοχώραφα «θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσικό όφελος που ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ»…

Ειδικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε για τη συγκεκριμένη φυτεία: «Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

FYTEIA-DASOS-GARGALIANOI-05-09-17.jpgΓια την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (4.9.2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 47 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1.142- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

FYTEIA-GARGALIANOI-05-09-17.jpgΧθες (4.9.2017) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθαν ο 50χρονος και ο 47χρονος,  προκειμένου να την φροντίσουν και συνελήφθησαν, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, για το πότισμα των δενδρυλλίων, οι παραπάνω συλληφθέντες, είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, που αποτελούνταν από υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο της φυτείας, έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μην μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός αυτής.  

Κατασχέθηκαν ο παραπάνω καλλιεργητικός εξοπλισμός, δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε σε έρευνα που έγινε στην οικία του 47χρονου.

FYTEIA-GARGALIANOI-POTISMA-05-09-17.jpgΕκτιμάται πως από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα -3.000.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας".