Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 18:39

Συλλήψεις γυναικών με κάνναβη και παραπροϊόντα κάνναβης σε Καλαμάτα και Πεταλίδι

Συλλήψεις γυναικών με κάνναβη και παραπροϊόντα κάνναβης σε Καλαμάτα και Πεταλίδι

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΡΑΓΙΟΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 
Κάνναβη επεξεργασμένη και όχι, έλαιο κάνναβης, σπόρους κάνναβης, ακόμη και κραγιόν με έλαιο κάνναβης βρήκε η Αστυνομία σε ένα κατάστημα 37χρονης στην Καλαμάτα και στο σπίτι 48χρονης Πολωνέζας στο Πεταλίδι. Οι δύο γυναίκες συνελλήφθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ η 37χρονη φέρεται ότι προμηθεύτηκε την κάνναβη και τα παραπροϊόντα της κάνναβης από τη 48χρονη. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα...

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “συνελήφθησαν, χθες (18.4.2018) το πρωί, στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 37χρονη ημεδαπή και 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (18.4.2018) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, σε κατάστημα ιδιοκτησίας της 37χρονης, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

 •         ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -431,2- γραμμαρίων,
 •         φιαλίδια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου -1,1- λίτρων και
 •         ποσότητες σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -500- γραμμαρίων.

Όπως επιπλέον προέκυψε, η 37χρονη είχε προμηθευτεί όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα από την 48χρονη, η οποία εντοπίστηκε άμεσα στην περιοχή της Μεσσήνης, από τους αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 48χρονης, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 •         συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα επεξεργασμένης κάνναβης και ελαίου κάνναβης, συνολικού βάρους -319,2- γραμμαρίων,
 •         ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -61,6- γραμμαρίων,
 •         φιαλίδια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου -0,3- λίτρων,
 •         ποσότητες σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -4,5- κιλών,
 •         ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -1704- γραμμαρίων,
 •         φιαλίδια και συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα υγρού αναμειγμένη με έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου -7,32- λίτρων,
 •         -30- κραγιόν που περιείχαν έλαιο κάνναβης και
 •         σωληνάρια που περιείχαν ποσότητα υγρού αναμειγμένη με λάδι κάνναβης, συνολικού όγκου -3,45- λίτρων.

Ποσότητες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.