Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 18:30

Ταυτόχρονη αστυνομική εξόρμηση σε όλη τη χώρα χθες βράδυ

Ταυτόχρονη αστυνομική εξόρμηση σε όλη τη χώρα χθες βράδυ

ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ 9.010 ΑΤΟΜΑ 
Ένα νέο μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, όπως το ονομάζει η Ελληνική Αστυνομία, έχει εγκαινιαστεί. Πρόκειται για την ταυτόχρονη αστυνομική εξόρμηση σε όλη τη χώρα. Χθες βράδυ 1.202 αστυνομικοί έλεγξαν 9.010 άτομα και 5.930 οχήματα...

Ειδικότερα από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι “από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών έχει ενεργοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστυνομικών εξορμήσεων σε όλη τη χώρα.

Οι εξορμήσεις αυτές στοχεύουν στην επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης, ενώ περιλαμβάνουν ελέγχους που αφορούν σε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Χθες το βράδυ συγκροτήθηκαν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα συνεργεία με 1.202 αστυνομικούς και 462 οχήματα, που πραγματοποίησαν έλεγχους σε συνολικά 9.010 άτομα και 5.930 οχήματα. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 2.826 παραβάσεις και συνελήφθησαν 295 άτομα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στους ελέγχους, με τη μορφή των αστυνομικών εξορμήσεων, και για το λόγο αυτό το μέτρο αυτό θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού”.