Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 12:22

Πιάστηκε διαρρήκτης αυτοκινήτων λουόμενων τουριστών στο Πετροχώρι και στου Ρωμανού

Πιάστηκε διαρρήκτης αυτοκινήτων λουόμενων τουριστών στο Πετροχώρι και στου Ρωμανού

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΘΕΙΑΣ 
Έξι αυτοκίνητα τουριστών, την ώρα που έκαναν μπάνιο στο Πετροχώρι και στου Ρωμανού, εκ των οποίων οι πέντε ξένοι, είχε κλέψει 24χρονος από την Άνθεια, ο οποίος συνελήφθηκε από την Αστυνομία. Είχε κάνει απόπειρα να διαρρήξει ένα ακόμη αυτοκίνητο,  ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι στην κατοικία του έπαιρνε παράνομα ηλεκτρικό ρεύμα. Από τα αυτοκίνητα που διέρρηξε είχε κλέψει τραπεζικές κάρτες, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 5.000 ευρώ, ενώ είχε κάνει και συναλλαγές με κλεμμένες κάρτες…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος, επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οχήματα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες 27.9.2018 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 24χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 24χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 5.9.2018 έως την 22.9.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξε έξι περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε όχημα.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά αντικείμενα κ.ά., που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -5000- σύμφωνα με τους κατόχους τους, ενώ προέβη και σε συναλλαγές, χρησιμοποιώντας τραπεζικές κάρτες που είχε αφαιρέσει σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (27.9.2018) το απόγευμα στην οικία του 24χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας,  προέκυψε ότι ηλεκτροδοτούσε παράνομα την οικία του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων”.