Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 15:06

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες μετά το θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη στο σαϊτοπόλεμο

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες μετά το θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη στο σαϊτοπόλεμο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Την τριήμερη προθεσμία που τους παρέχει ο νόμος το δικαίωμα να ζητήσουν αιτήθηκαν οι εφτά κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, την Κυριακή το βράδυ στο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας. Το αυτόφωρο δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημά τους και η δίκη τους θα γίνει την Παρασκευή 3 Μάη στη μία μετά το μεσημέρι. Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι δύο από τους κατηγορούμενους, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και ένας από τους έξι σαϊτολόγους, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας…

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν και τους εφτά κατηγορούμενους υπογράμμισαν κατά τη διαδικασία τη συντριβή των κατηγορουμένων,  τη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τους συγγενείς και τους οικείους του Κώστα Θεοδωρακάκη.

Ο Νίκος Μπασακίδης σε δήλωσή του μετά την αναβολή της δίκης για την Παρασκευή, αφού επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον Κώστα Θεοδωρακάκη, που σημείωσε ότι ήταν φίλος του, τόνισε ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα και ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας κατά την τέλεση του σαϊτοπολέμου και πως δεν υπάρχει καμία απόφαση, από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που να δείχνει κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε πως είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και οι αρμοδιότητές του αφορούν τη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση.

Ο εκ των δικηγόρων του Νίκου Μπασακίδη, Κώστας Μαργέλης, πρόσθεσε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η ευθύνη για τον σαϊτοπόλεμο δεν αφορά τον κατηγορούμενο.

Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, που εκπροσωπεί νομικά τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους σαϊτολόγους, επίσης εξέφρασε συντριβή για ό,τι συνέβη ενώ υπογράμμισε ότι οι σαϊτολόγοι έχουν δημιουργήσει Σύλλογο με εγκεκριμένο καταστατικό από το Πρωτοδικείο, επισήμανε ότι ο Σύλλογός τους επιχορηγείται από Δήμο, που έχει ορίσει και το χώρο του σαϊτοπολέμου και ως εκ τούτου ανέφερε οι πελάτες του δεν έκαναν κάτι παράνομο. Επιπλέον δε σημείωσε ότι οι σαϊτολόγοι δεν μπορούν να έχουν ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας, αν και σημείωσε ότι είχαν κάνει υποδείξεις στο Δήμο ώστε η αναβίωση του εθίμου να γίνει χωρίς κίνδυνο για το κοινό και μάλιστα οι ίδιοι είχαν υποδείξει στο Δήμο να μεταφερθεί μακρύτερα από το χώρο του σαϊτοπολέμου το πλέγμα για το κοινό, κάτι για το οποίο είπε ότι υπήρξε ανταπόκριση από το Δήμο. Τέλος ο Αντώνης Κατσάς ανήγγειλε ότι θα αιτηθεί για τους πελάτες του αναβολή της δίκης της Παρασκευής, εφόσον δεν έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία της υπόθεσης τα οποία συλλέγει η αστυνομία.

Στ.Μ.