Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 13:05

Αστυνομικές επιχειρήσεις, 23 συλλήψεις στη Μεσσηνία, έλεγχος 948 ατόμων στους πέντε Νομούς

Στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης, 16 συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 800 γραμμαρίων και προϊόντα παραεμπορίου Στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης, 16 συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 800 γραμμαρίων και προϊόντα παραεμπορίου

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 
Συνολικά 61 άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε διάστημα δύο εβδομάδων και στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως αναφέρει. Ελέγχθηκαν 948 άτομα, ενώ στη Μεσσηνία έγιναν 23 συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, “πραγματοποιήθηκαν από την 17.7.2019 έως και χθες 30.7.2019, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 948 άτομα, εκ των οποίων επτακόσια είκοσι πέντε 725 ήταν ημεδαποί και 223 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 710 οχήματα.

Επιπλέον, 110 άτομα, από τα οποία 59 ήταν ημεδαποί και 51 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 61 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία συνελήφθηκαν: Τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά, δύο αλλοδαποί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα και για πλαστογραφία, πέντε ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο., εννέα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στη Μεσσηνία επίσης εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 6.7.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Επιπλέον στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης, 16 συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 800 γραμμαρίων και προϊόντα παραεμπορίου.

Η αστυνομία τονίζει ότι “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.