Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 20:24

Δικάζονται αύριο Αλαγόνιοι για τις κινητοποιήσεις στη «Μαραθόλακκα» το 2009

Δικάζονται αύριο Αλαγόνιοι για τις κινητοποιήσεις στη «Μαραθόλακκα» το 2009

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ 
ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν αύριο, Τρίτη, τέσσερις «Μαραθολακκαίοι», οι οποίοι κατηγορούνται ότι δήθεν εμπόδισαν τη συγκοινωνία, κατά την κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής Αλαγονίας και της Καλαμάτας, το 2009, για να σταματήσει η παράνομη λειτουργία του σκουπιδότοπου της «Μαραθόλακκας» στον Ταΰγετο.

Μπορεί ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, να υπαινίσσεται ότι η κινητοποίηση υποκινήθηκε από παλιότερα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές με τα δικά του ψηφοδέλτια! Μάλιστα ο ένας, ο Μίμης Μαραβάς, εξελέγη πρόεδρος του Καρβελίου. 
Είναι πολύ πιθανό το δικαστήριο να αναβληθεί, λόγω της αποχής των δικαστών, που ανεβαίνουν στις έδρες μόνο για μία ώρα κάθε μέρα, από τις εννέα μέχρι τις δέκα. 
Ωστόσο, σήμερα εγκαινιάζεται μια σειρά δικαστηρίων που ξεκινούν για τα σκουπίδια στον Ταΰγετο. Ειδικότερα, προσεχώς θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή των 21 κατοίκων της περιοχής Αλαγονίας για το κλείσιμο της «Μαραθόλακκας», ενώ ακολουθούν και άλλες υποθέσεις για την αποζημίωση των κατοίκων που, ενώ δικαιώθηκαν από το πρωτοδικείο, ο Δήμος συνέχισε να λειτουργεί το σκουπιδότοπο.