Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:06

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συλλήψεις στην Αθήνα ύστερα από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συλλήψεις στην Αθήνα ύστερα από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, περίπου 795 γραμμαρίων, πιστόλια, πολλά λεφτά, βρήκαν αστυνομικοί από τη Μεσσηνία και την Αττική, σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε σπίτια ατόμων στην Αθήνα. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Για αυτή την υπόθεση ναρκωτικών στην Αθήνα είναι κεντρικός ο ρόλος της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, η οποία είχε συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες, ενώ τώρα συνεχίζει την αστυνομική έρευνα και πραγματοποιεί το προανακριτικό έργο…

Σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου επισημαίνονται τα εξής: “Συνελήφθησαν, χθες (8.3.2021) το πρωί, στην Αθήνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρία (3) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 45 ετών, αντίστοιχα και 34χρονος αλλοδαπός. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα  παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.  

Ειδικότερα, χθες (8.3.2021) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες των ανωτέρω, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -795,1- γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • -30,9- γραμμάρια ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται,
  • -3- πιστόλια, μετά των γεμιστήρων, εκ των οποίων το ένα ήταν κλεμμένο, 
  • -784- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • -9- κινητά,
  • το χρηματικό ποσό των -8.570- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών και
  • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας”.