Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 13:02

Επιθεωρητές από το Κεντρικό Γραφείο Καλαμάτας έθεσαν υπό κράτηση πλοίο στο Γύθειο

Επιθεωρητές από το Κεντρικό Γραφείο Καλαμάτας έθεσαν υπό κράτηση πλοίο στο Γύθειο

ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ 37 ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 
Υπό κράτηση στη θαλάσσια περιοχή του Γυθείου έχει τεθεί το πλοίο “Brave1”, ύστερα από έλεγχο που διενέργησαν επιθεωρητές του Κεντρικού Γραφείου Επιθεώρησης Καλαμάτας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Οι επιθεωρητές έχουν καταγράψει 37 “αντικανοκικότητες-παρατηρήσεις”, επί των οποίων η ιδιοκτησία του πλοίου θα πρέπει να ανταποκριθεί για την αντιμετώπισή τους ώστε να επιτραπεί και πάλι ο απόπλους...

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας επισημαίνει ότι “την 19-02-2021 στη θαλάσσια περιοχή του Γυθείου κατέπλευσε εκτάκτως το πλοίο BRAVE 1 (πρώην KING 2 ) σημαίας COMOROS ΙΜΟ 9071167 έμφορτο με ποσότητα γύψου προερχόμενο από το αγκυροβόλιο Νεάπολης Βοιών λόγω μηχανολογικής βλάβης εξαιτίας κακής ποιότητας των υπαρχουσών ποσοτήτων καυσίμων. 

Από την Υπηρεσία μας την 24-02-2021 και συγκεκριμένα από το Κεντρικό Γραφείο Επιθεώρησης καλαμάτας μετέβη στην Λιμενική Αρχή Γυθείου Κλιμάκιο δύο Επιθεωρητών Κράτους-Λιμένα (PORT STATE CONTROL) για διενέργεια έκτακτης εκτεταμένης επιθεώρησης προκειμένου να διαπιστωθεί η γενική κατάσταση και αξιοπλοΐα του πλοίου. 

Πριν την επιβίβαση των επιθεωρητών Υπηρεσίας μας υποβλήθηκε το σύνολο των μελών του πληρώματος σε rapid test ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοΐού με αρνητικά αποτελέσματα. 

Κατά την επιθεώρηση του πλοίου την 24-02-2021 διαπιστώθηκαν 37 Αντικανονικότητες-Παρατηρήσεις που επέσυραν το μέτρο της κράτησης του πλοίου σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ακολούθως απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

Επιπρόσθετα κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων”.